image
 |  74 22 Січня 2020 | 22:49

Як безпечно займатися сексом напідпитку?

Секс під час алкогольного сп'яніння – ризикована поведінка. Через нього люди можуть зіпсувати стосунки, нашкодити собі та партнерові й навіть отримати звинувачення у зґвалтуванні. Під час свят багато людей практикують секс у стані алкогольного сп'яніння.

Щоб все минуло добре, потрібно пам'ятати декілька правил, розповіла "Здоров'я" сексолог Тетяна Мулявко.

Правила сексу в стані алкогольного сп'яніння

1. Секс з людиною в стані алкогольного (або наркотичного) сп'яніння, коли неможливо отримати активну, добровільну згоду – це зґвалтування. Особливо, коли людина неадекватна, без свідомості або спить.

2. Після декількох склянок віскі, а у когось і після келиха шампанського знижується критичність мислення. Тому люди погоджуються на секс без презерватива, що може мати багато негативних наслідків. Починаючи від небажаної вагітності й закінчуючи хворобами, що передаються статевим шляхом. Тому подбайте про те, щоб презервативи завжди були під рукою.

3. Під впливом алкоголю знижується чутливість. Відсутність ерекції, неможливість досягти оргазму й т. д. Не турбуйтеся, секс – не єдине, чим можна зайнятися.

4. Зниження критичності мислення та чутливості (у тому числі й болю) призводить до експериментів, часом небезпечних, наприклад, анальний секс без змазки та фістинг. Пам'ятайте, якщо ви не відчуваєте болю, це не означає, що у вас немає пошкоджень.

5. Ви прокинулися вранці й згадали, що зробили те, за що вам буде соромно? Сором – це ваша реакція на реальну або уявну реакцію оточення. Вашої провини за вашу поведінку (якщо вона нікому не завдала шкоди) немає. А якщо свідки вчорашньої гулянки починають висміювати вас, то, може, варто переглянути своє ставлення до них?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити