image
 |  14 25 Грудня 2020 | 21:40

Лідер луцької «Свободи» жорстко відповів «ексрегіоналу» щодо Бандери

Колишній активіст Партії регіонів Дмитро Глазунов розродився блюзнірською заявою. Напевно, непокоячись за відсутність будь-якого інтересу до своєї особи, він вирішив здивувати лучан "геніальною ідеєю". І, недовго думаючи, обрав об'єктом своєї уваги питання спорудження пам'ятника Степану Бандері у Луцьку.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук голова Луцької міської організації ВО "Свобода", голова свободівської фракції у Луцькій міській раді Микола Федік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На місці спорудження пам'ятника Степану Бандері в Луцьку встановили меморіальну дошку

"Нелюбов та ненависть до Бандери та національних героїв України затьмарила розум Дмитру Глазунову. Інакше б він ніколи не здогадався запропонувати замість пам'ятника Герою України встановити бронзову скульптуру собаки. Та ще й на площі Героїв Майдану.

В пропозиції Дмитра Глазунова прихований комплекс власної меншовартості. Йому не осягнути велич та значення національного героя, на фоні якого він ніхто. Під проводом Степана Бандери українці у 20 столітті боролися за незалежність. Українські воїни сучасної доби протистоять російським агресорам, натхені прикладом своїх попередників - бійців УПА. Ім'я Степана Бандери викликає злість у ворогів України. Оскільки є символом нескореності та волі до перемоги. Торжества ідеї над рабством і комплексом малороса. Хто такий Дмитро Глазунов на фоні видатного українця? Ексрегіонал та очільник Волинської обласної лікарняної каси з дуже сумнівною непрозорою репутацією", - йдеться в дописі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На площі Героїв Майдану в Луцьку освятили пам'ятну дошку Степану Бандері

"Також хочу нагадати Дмитру Глазунову: бюджет не втратив жодної копійки на будівництво пам'ятника Степану Бандері. Бо усі кошти, які виділялися з бюджету і не були освоєні, повернулися у міську казну. А не були освоєні тому, що при владі в країні та області в той час були ідейні друзі Глазунова - "регіонали". Партії регіонів було чуже та ненависне усе українське. Особливу ж злість у проросійських сил викликали національні герої. Тому вони робили все, щоб ці кошти не можна було освоїти. Тиснули на міського голову Луцька. А той не ризикував йти на конфлікт з дуже впливовими місцевими прислужниками Януковича.

А потім розпочалась російсько-українська війна. Звичайно, на першому місці для кожного свідомого українця постало питання забезпечення війська. Все інше відійшло на другий план. Але як би колишніх "регіоналів" не дратувала постать Степана Бандери, пам’ятник Герою України в тому чи іншому місці буде стояти у Луцьку", - додає свободівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцьк не може розраховувати на підтримку уряду, – Микола Федік про бюджет-2021

"Дмитро Глазунов, безперечно, має право встановлювати скульптури собак чи інших тварин або істот. А в додачу й бюст Януковича. Але, було б непогано, якби він займався цим на власному подвір'ї. А не влаштовував брудні ігри навколо історичних постатей національного масштабу", - резюмує Микола Федік.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити