image
 |  2 25 Квітня 2022 | 20:12

Як буде проходити ЗНО у воєнний час?

Цього року українські школярі будуть здавати спрощений варіант ЗНО.

Про це повідомляє Вісник

Це Національний мультипредметний тест (НМТ), до якого входитиме одразу три блоки: українська мова, математика та історія України. Завдань з української літератури не буде. Проводитиметься комп’ютерне тестування, але не в режимі онлайн. Тобто випускники обов’язково мають бути присутні на ЗНО у відповідних навчальних закладах.

Спрощене ЗНО триватиме загалом 90 хвилин, його проводитимуть мінімум десять днів (без урахуванням можливої додаткової сесії). Щоб забезпечити прозорість результатів, варіанти щоразу будуть різними. Також даватимуть можливість перерватися під час повітряної тривоги і потім продовжити складати тест.

Ті з випускників, хто зараз перебуває у країнах Європи, але планує вступати в українські ВУЗи, можуть скласти ЗНО-2022 за місцем свого тимчасового проживання – у столицях європейських держав або на базі провідних університетів. Однак деталей про проведення мультипредметного тесту за кордоном ще не повідомляли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуністи змушували вчителів чергувати біля храмів у великодню ніч

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити