image
 |  0 3 Серпня 2018 | 14:45

Як часто б'ють журналістів? Шокуюча статистика

За 7 місяців 2018-го трапилось 53 інциденти із застосуванням сили до журналістів. Напади сталися у Києві та області, Дніпропетровщині, Чернігівщині, Одесі та Херсоні.
Такі дані повідомили в Національній спілці журналістів України, пише ukrinform.
"Фактично кожні 4 дні в Україні б'ють журналістів. Маємо 53 інциденти з початку року у Києві та регіонах. При цьому відсутнє належне покарання за атаки на журналістів. І що характерно, в окремих нападах ми звинувачуємо самих силовиків. Тому рівень тривоги у журналістських колах щодо фізичної безпеки є надзвичайним", - заявив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  На Волині посеред вулиці пенсіонеру зламав щелепу невідомий


Статистику отримали після проведення щомісячного моніторингу "Індекс фізичної безпеки журналістів". За допомогою нього фіксують факти фізичної агресії щодо працівників медіа. Його проводить НСЖУ спільно з партнерами: ГО "Інформаційна безпека", ГО "Платформа прав людини", Академією української преси та Інститутом розвитку регіональної преси.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити