image
 |  14 9 Березня 2022 | 23:32

Як курсує транспорт з Луцької автостанції №1

Воєнний стан неабияк впливає на міжміські та міжобласні перевезення. Нині маршрутки не їздять за звичним графіком, тому що більшість перевізників не виходять на рейси.

Пані Тетяна вже кілька днів намагається виїхати з Луцька на Ратне. З напрямком, каже, біда, адже майже нічого не їздить. Щодень, аби дізнатися, чи буде автобус, приходить безпосередньо на автостанцію.

«Ми живемо на границі з Білоруссю. Взагалі автостанція в Ратному не працює. Чи доїдемо – не відомо», – каже жінка.

На Луцькій автостанції людей небагато. Порожні і платформи. Усе тому, що перевізники не поспішають виїздити на рейси.

«Із 430-440 відправок на сьогодні є 75-80», – розповів директор Луцької автостанції №1 Ігор Модла.

За словами працівників автостанції, останніми днями рух пожвавішав, і маршруток стало більше. Фактично в усі куточки Волині бодай один рейс таки їде. До прикладу на Ковель є близько 10 відправок у день. Курсує транспорт і на Львів та Рівненщину.

«На Любешів десь 3-4 відправки у день. На Ратнівщину менше, але є. В напрямку Шацька теж десь у такій кількості. Тобто зараз ситуація змінюється. У бік Кузнецовська нічого не їздило. Сьогодні вже на Вараш є автобус», – пояснив директор.

Заздалегідь квиток не купиш, адже хто виїде на рейси – стає відомо у той же день. Отож аби дарма не стояти на холоді, диспетчери радять напередодні телефонувати на автостанцію.

Самі ж водії кажуть, що у перші дні війни їздити усі просто боялися. Нині ж людей небагато, тому виводити на рейси усі маршрутки перевізникам невигідно.

Та не втрачає попиту вже другий тиждень польський напрямок. У сусідню країну щодня їдуть десятки людей.

Як довго автостанція житиме без чіткого графіка – невідомо, усе залежатиме від ситуації в країні.

Нині ж людям, які планують кудись їхати, рекомендують усю інформацію попередньо уточнювати у диспетчерів за номером телефону 050 433 99 76.

Детальніше - у сюжеті 12 каналу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити