image
 |  5 29 Серпня 2018 | 20:32

Як луцькі муніципали боролись із нечистотами, які зливають у річку? (ФОТО)

Інспектори департаменту муніципальної варти Луцької міської ради під час обстеження прибережної смуги Сапалаївки виявили трубу з нечистотами, які течуть в річку.
Про це «ВолиньUA» стало відомо з прес-служби Департаменту муніципальної варти ЛМР.
«Трубу з нечистотами, які течуть в річку Сапалаївку виявили інспектори департаменту муніципальної варти Луцької міської ради під час обстеження прибережної смуги вказаної річки з метою виявлення неприємних запахів на території міста.
Береги річки вони «прочесали» від вулиці Ніла Хасевича до проспекту Відродження тп Винниченка. В одному із каналізаційних люків вони виявили «врізку» труби, з якої витікали нечистоти і потрапляли в річку. Зараз інспектори перевіряють, хто саме зливає нечистоти в міську річку і за даними фактами будуть повідомлені правоохоронні та екологічні органи», - йдеться у дописі.



Згодом, муніципальна варта міста Луцьк, виявили ще одне джерело нечистот, які потрапляють в річку Сапалаївку.
«Якщо раніше муніципали виявили 2 труби, з якої нечистоти впадали в Сапалаївку, то сьогодні таких вже знайдено ще три. Один трубопровід був прокладений від річки до земельної ділянки регіональної газової компанії ПАТ «Волиньгаз», однак охорона даного підприємства не впустила на територію інспектора департаменту, щоб перевірити звідки в Сапалаївку впадає брудна смердюча вода адже можливо вона і не їхня. Дивно, чи не так?
Інша труба вела до території ПАТ «Луцький пивзавод». Під час обстеження інспектори помітили, що в річку з неї витікає рідина білого кольору з їдким запахом.
За даними фактами департамент муніципальної варти буде звертатись у спеціалізовані служби з метою встановлення володільців та користувачів даних труб.
Є підозри що саме скид цих нечистот давав запах на вул. Богдана Хмельницького, Набережну, Івана Франка, Винниченка та Чернишевського», - пише прес-служба муніципалів.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Як стало відомо, знову ж таки з прес-служби муніципальної варти після цих публікацій до Департаменту завітав директор ПрАТ «Луцький пивзавод» та повідомив, що його підприємство має дозвіл на спеціальне водокористування.
Даний документ завод отримав 27 листопада 2017 року від Державного агентства водних ресурсів України. Там зазначається, що відведення поверхневих стоків (дощові та талі води) з території підприємства здійснюється до річки Сапалаївки. Решта водних відходів потрапляє у водопровідну мережу КП «Луцькводоканал».
Представники іншого підприємства, про яке йшлося в публікації, до них не з’явились.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку в річку Стир зливають нечистоти (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити