image
 |  198 26 Листопада 2023 | 17:48

Як менше платити за світло: шість простих способів заощадити

Мало хто не хоче заощадити на рахунках за електроенергію. Особливо, у час, коли вона постійно дорожчає.

Виявляється, знизити витрати можна цілком законними, простими та ефективними способами, пише Gazeta.ua.

Є принаймні шість методів зробити ваш будинок енергоефективнішим.

Світлодіодні лампи

Проста заміна звичайних лампочок на світлодіодні дозволяє заощадити до 80% електроенергії. Такі лампи служать довго, вони яскраві, але споживають значно менше енергії.

"Розумний будинок" і таймери

Якщо на світло встановити таймери, воно автоматично вимикатиметься у потрібний час. В управлінні енергоспоживанням допомагають також технології "розумного будинку".

Опалення та кондиціонери

За системами електроопалення та кондиціонерами потрібно ретельно слідкувати та регулярно їх перевіряти й обслуговувати. Тоді вони працюватимуть ефективно зі зниженим енергоспоживанням.

Ізоляція

Зберегти тепло взимку, а прохолоду влітку допомагає хороша ізоляція будинку. Це значно знизить ваші потреби в опалення та кондиціонуванні.

Побутові прилади

Купуючи побутові прилади, звертайте увагу на їх енергоефективність. Пристрої з високим рейтингом енергозбереження споживають менше електроенергії.

Сонячні панелі

Це доволі дорогий спосіб, але в перспективі встановлення сонячних панелей на даху допоможе вам виробляти власну електроенергію й, відповідно, менше платити.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити