image
 |  0 16 Травня 2020 | 12:03

Як на Волині випікають хліб в умовах карантину (ФОТО)

Головний інженер ПРАТ «Теремно хліб» розповів, що завод, який збудували з нуля успішно працює на ринку вже 36 років. З самого початку потужності були розраховані приблизно на 135 тонн на добу.

Про це пише пресслужба Волинської ОДА.

На сьогоднішній день потужність складає 37-38 тонн на добу. Кількість працівників – приблизно 500 осіб. Величину виробництва формують від кількості замовлень, адже працюють лише під замовника.

Замовниками виступають магазини та супермаркети. Щодня оператори приймають замовлення, відпрацьовують та надають кількість начальнику виробництва, а вже відповідно від кількості замовлень формується кількість виробництва на добу.

«Дня нас, як і для багатьох, проблемним питанням є ринки збуту. Адже раніше у місті, де ми працюємо, ми реалізовували приблизно 70 відсотків продукції, яку виробляли, то нині десь 34 відсотки через конкуренцію. Хоча наші хлібобулочні вироби на підприємстві виготовляють без будь-яких добавок та пом’якшувачів», - відзначив головний інженер підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насувається серйозна криза, - директор Департаменту фінансів Луцької міськради

Щодо ТзОВ «Алфаінтерпласт», яке спеціалізується на виробництві пластикових ящиків для хліба, хлібобулочних виробів, фруктів та овочів, ягід, м’яса та м’ясо-ковбасних виробів, то тут продажі за час карантину впали до 40 % від плану.

Однак, як відзначили керівники підприємства, виробництво вирішили не зупиняти, щоби зберегти трудовий колектив та їх заробітну плату. Тож, поки що, усе зберігається на складах та чекає свого замовника. До слова, географія замовлень у державі велика та різноманітна. Днями відправили замовлення навіть за кордон.

Питань, у вирішення яких необхідне сприяння влади, кажуть немає, адже працюють прозоро та платять податки. Мають лише побоювання, що будуть наслідки світової економічної кризи через пандемію, адже підприємство має 100-відсоткові іноземні інвестиції, які можуть зменшитися.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити