image
 |  0 15 Червня 2019 | 19:33

Як охолодити кімнату без кондиціонера

Літо може стати справжнім випробуванням не лише для вашого організму, але й для приміщень, де доводиться боротися з наслідками спеки.

Кілька дієвих порад, як охолодити приміщення в літню спеку, якщо у вас немає кондиціонера, - повідомляє сайт "Здоров'я 24".

Заклеїти вікна із сонячної сторони світловідбиваючою плівкою

Створивши перешкоду для потрапляння сонця до кімнати, можна запобігти її нагріванню. Можна також скористатися харчовою фольгою або дзеркальним папером для упаковки подарунків.

Вентилятор – відмінна альтернатива кондиціонеру

Звичайний вентилятор у поєднанні з кількома пляшками з прохолодною або навіть замороженою водою стануть вам у нагоді. Варто поставити їх перед вентилятором. На відміну від кондиціонера, такий саморобний охолоджувач повітря не загрожує вам застудою.

Вологе прибирання

Можна розбризкувати воду звичайним пульверизатором. Не бійтеся бризнути трохи води на стіни, вікна, штори, меблі. Можете також розставити квартирою ємності з прохолодною водою. Випаровуючись, вона буде охолоджувати повітря в кімнаті й знижуватиме температуру. Та варто пам'ятати, що за підвищеної вологості повітря переносити спеку складніше.

Відмовтеся на літо від килимів

На спекотний період краще прибрати з приміщення зайві пилозбірники. Краще додайте живих рослин. Легку прохолоду зможете відчути, просто ходячи босоніж чистою підлогою.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити