image
 |  18 4 Червня 2019 | 16:44

Як підприємці-початківці «рвуть на шматки» бюджет Підгайцівської сільради?

Активними переможцями тендерних процедур у Підгайцівській сільській раді стають підприємці-початківці, які перемагають у всіх тендерних процедурах в допорогових закупівлях до 200 тисяч гривень, мають однакові номери телефонів та відкритті рахунки в одному і тому ж банку.

Дуже багато збігів обставин, які скоріше наводять на думку, що таким чином через підприємців акумулюють кошти з буджету Підгайцівської громади. Більше детальніше в матеріалі.

Підгайцівська сільська рада укладає договори з підприємцями-початківцями

Підгайцівська сільська рада, в особі голови Юрія Семенюка, з початку року уклала 6 тендерних договорів, з 22 річним підприємцем Шиманським Артуром Сергійовичем, на суму 1 083 521 гривень.

Успішний, по іншому не скажеш, молодий підприємець Артур Шиманський приймав участь в 6 тендерах в яких замовником є Підгайцівська сільська рада, де й відповідно став переможцем.

Дані з сайту clarity-project.

Всі закупівля є допороговими, надаємо перелік цих закупівель:

1) 12.04.2019 року приймав участь та переміг у тендері з облаштування автомобільної парковки по вул. Центральна, 66 в селі Воротнів Луцького району на суму 199 871 гривень. Однак, підрядник відмовився від надання послуг з облаштування автомобільної стоянки у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.

2) 09.04.2019 року приймав участь в тендері з облаштування глядацької площадки на стадіоні селі Підгайці на суму 191 749 гривень.

3) 03.05.2019 року тендер на закупівлю восьмимісної секції трибуни з пластиковим сидінням (15 шт) на суму 199 500 гривень.

4) 03.05.2019 року тендер на закупівлю модулів автобусних зупинок 8 штук на суму 199 200 гривень

5) 13.05.2019 року тендер на закупівлю опор для вуличного освітлення метал - 25 шт. та залізобетонні - 4 шт. на суму 172 800 гривень.

6) 13.05.2019 року тендер на закупівлю будівельних матеріалів (клей-герметик, бутилкаучукова клейкова стрічка): бутилкаучукова клейкова стрічка - 3500 пог.м та клей-герметик поліурентовий - 240 тюб. на суму 120 400 гривень.

Дані з сайту Антикорупційни монітор

Слід додати, що всі ці договори є допороговим, що відповідно не потребують для оголошення переможця тендеру двох учасників. Також перераховані вище тендери несуть в собі 0.00% економії для Підгайцівської громади. Очевидно, що в економії Підгацівська сільська рада не дуже була зацікавлена, радше в їх повній реалізації з бюджету, бо ж гроші беруть не зі свого карману.

Здавалось звичні тендери, але подібних тендерів у Підгайцівській сільській раді, де переможцями стали підприємці-новачки ціла торба і за дивним збігом обставин рахунки підприємців відкриті в «Укргазбанку» та мають однакові телефоні контакти.

Копія договору укладеного між Підгайцівською сільською радою та ФОП Шиманським А.С.

До прикладу, тендер на поточний ремонт велосипедної доріжки по вулиці Підгаєцька в селі Лище Луцького району, вартістю 199 389 гривень, переміг 23 річний підприємець Соколюк Дмитро Петрович. У договорі вказано, що підрядник має виконати поточні ремонті роботи велодоріжки з 23 квітня по 30 квітня 2019 року, практично за ці сім днів підприємець отримає майже 200 тисяч гривень. 

Дані із сайту Рrozorro.

Договір на виконання робіт.

Привернуло увагу журналістів «ВолиньUA» факт того, що 23 річний підприємець-новачок Дмитро Соколюк проживає в селі Крупа на вулиці Зеленій, 14, тоді як вищезгаданий підприємець Артур Шуманський в тому ж селі тільки на вулиці Зеленій, 10. Виходить ці обоє підприємців сусіди.

У них навіть номер на двох (0332) 797503 – це певно для того аби легше можна було контактувати замовнику з виконавцями робіт, тобто Підгайцівській сільській раді.

Дані з сайту clarity-project.

23 річний Соколюк Дмитро став учасником та переможцем 9 тендеів де замовником є Підгайцівська сільська рада на загальну суму 1 690 075 гривень. Цей підприємець надаватиме послуги тільки суто для підгайцівської громади з ремонту доріг – 940 тисяч гривень, брукування та асфальтування – 400 тисяч гривень, відновлення покриття проїжджої частини доріг – 200 тисяч гривень, ремонт покриття зон відпочинку – 150 тисяч гривень.

Дані з сайту clarity-project.

Ще в одного активного учасника тендерів за участі Підгайцівської сільської ради став 38 річний підприємець Миколайчук Олег Вікторович, який в контактних даних вказав приписку села Гаразджа, однак номер телефону співпав з попередніми молодими підприємцями (0332) 797503.

До слова, журналісти ВолиньUA намагались додзвонитися за цим номером, але слухавки таки ніхто не взяв.

Цей же підприємець Олег Миколайчук, працює за схожою схемою, як і Соколюк.

Дані з сайту clarity-project.

Олег Миколайчук, 22 квітня 2019 року, переміг у тендері на поточний ремонт велосипедної доріжки по вулиці Центральна в селі Воротнів Луцького району на суму 199 144 гривень. Підрядник має виконати поточні ремонті роботи велодоріжки з 19 квітня по 25 квітня 2019 року та отримає майже 200 тисяч гривень, про це вказано у договорі.

Договір на виконання робіт.

В першу чергу те, що підприємців є абсолютними учасниками та переможцями тендерних процедур у Підгайцівській сільскій раді в допорогових торгах до 200 тисяч гривень.

Рахунки у всіх учасників підприємців відкриті в «Укргазбанку» та телефоні контакти вказані одні і ті самі. Складається враження, що реєстрацію на відповідних платформах для участі в тендерних процедурах для підприємців реєструвала одна особа. Телефон на дзвінки не відповідає

 Копія договору Соколюк Д,П.

 Копія договору Шимановський А.С.

 Копія договору Миколайчук О.В.

Факт допорогових закупівель, а також 0% економії витрат бюджетних коштів - свідчить скоріше про освоєння цих коштів із бюджету через підставних підприємців-початківців, яких можливо і відкрили лише для цієї справи.

Все це більше схоже на схему з освоєння бюджетних коштів з Підгацівської сільської ради через різних підприємців, які раніше до цього часу – не займались відповідними послугами. У всіх заявлених тендерних процедурах ці підприємці стають переможцями, жодному не відмовлено, жодному не вказано на зауваження, тощо.

Раніше "ВолиньUA" писали про те, як Підгайцівська сільська рада уклала договір оренди автомобіля «Renault Master» у Жанни Садовської, як відомо із власних джерел - є рідною сестрою дружини голови Підгайцівської сільської ради Юрія Семенюка.

Тоді ж голова Підгайцівської сільської ради Юрій Семенюк коментував журналістам, що витрати не ремонт і паливо, зарплату водія – це все за кошти орендодавця. Однак виходить, що всі супутні витрати відбуватимуться за кошти громади, йдеться в договорі оренди. Також сплата податків з прибутку теж ляже на плечі сільради. Таким чином авто взяли ніби для потреб громади, але знову ж таки – це більше нагадує заробіток коштів за рахунок бюджету для наближених до родини голови Підгайцівської сільради.

В матеріалі ми намагаємось показати об єктивно перебіг подій та результати тендерних процедур за участі Підгайцівської громади в особі голови Юрія Семенюка, а вже відповідні доводи і висновки приймати читачам.

Далі буде…..

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити