image
 |  0 22 Січня 2021 | 08:31

Як працюватимуть освітні заклади після локдауну? – пояснення МОН

З 25 січня 2021 року заклади освіти в Україні продовжать роботу з обмеженнями, які були чинні до початку січневого локдауну.

Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства освіти та науки України.

"З 25 січня продовжують діяти обмежувальні протиепідемічні заходи для закладів освіти, визначені постановою Кабінету Міністрів від 9 грудня 2020 року №1236. Водночас додаткові обмеження, встановлені на період 8-24 січня, втрачають силу", – розповіли представники міністерства.

Таким чином, після завершення локдауну все ще буде заборонено:

– відвідувати заклади освіти здобувачами освіти групами кількістю більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;

– відвідувати заклади освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває більш як 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти;

– проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю дітей з більш ніж однієї групи/класу та за присутності глядачів (відвідувачів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школяра на Волині засудили до 6 років в’язниці: кажуть, що хлопця спровокувала поліція

Окрім того, під час карантину самоізоляції підлягають особи, які прибувають в Україну для навчання у закладах вищої освіти з держави або є громадянами (підданими) держав зі значним поширенням COVID-19. Самоізоляції також підлягають ті, хто прибуває з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя, крім осіб, стосовно яких немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворими на COVID-19.

У міністерстві підкреслили, що за сприятливої епідеміологічної ситуації студенти закладів професійної, фахової передвищої та вищої освіти мають продовжити навчання у змішаному або очному форматах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити