image
 |  0 4 Жовтня 2019 | 12:58

Як правильно прокинутися і запустити свій мозок?

Вам, мабуть, доводилося прокидатися вранці з відчуттям, що ви заснули буквально хвилину тому і зовсім не виспалися.

Як позбутися цього відчуття і почати день бадьорим і повним сил? Про це пише сайт НВ.

Правильний час пробудження

"Краще попереджати проблему, ніж боротися з нею. Найпростіше, привчити себе засинати і прокидатися в один і той же час щодня, включаючи вихідні", - каже американський психолог Майкл Бреус.

За його словами, більшості людей для того, щоб повноцінно виспатися вистачає п'яти повних циклів з швидкого і глибокого сну. Кожен цикл займає близько півтори години. Отже, семи з половиною годин сну достатньо, щоб повноцінно відпочити. Розрахуйте час, коли вам потрібно лягати спати, віднявши сім з половиною годин від часу, коли вам потрібно вставати вранці. Вже через тиждень ви почнете прокидатися за кілька хвилин до будильника. І буде відчувати себе відпочилою людиною.

Холодна вода

Згідно з дослідженням японських вчених, найпростіший ритуал вмивання холодною водою може рішуче змінити ситуацію. Дослідники взяли дві групи людей, які не виспалися, і провели тести на роботу пам'яті. Ті, хто одразу після пробудження вмивався холодною водою, справлялися з тестами набагато краще. Інші дослідження показують, що холодна вода допоможе підбадьоритися не лише при умовно. Випийте склянку холодної води вранці, і організм також отримає імпульс до пробудження.

Трохи кави

Ранкова кава - найбанальніший спосіб по-справжньому прокинутися. Кофеїн активізує зв'язки між нейронами головного мозку, а також призводить до викиду адреналіну. Але не варто нею зловживати, оскільки надлишок кофеїну призводить до надмірного збудження.

Яскраве світло

Воно здатне різко "перезапустити" роботу мозку і вивести зі стану сонливості.

Пройдіться по дому

Невелика прогулянка - хороший спосіб позбутися сонливості і запустити свій мозок в робочий стан. Рух прискорює кровообіг і викликає прилив крові до мозку.

Правильний сніданок

Після прогулянки і кави настає час сніданку. І тут багато людей роблять помилку, налягаючи на вуглеводи, а не на білки. Але саме білки дозволять налагодити роботу організму після сну. Тоді ж як цукор або вуглеводи лише призводять до коротких спалахів енергійності, після яких будуть нові напади млявості і сонливості.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити