image
 |  5 12 Травня 2023 | 21:52

Як швидко та безпечно оформити автоцивілку онлайн

Відповідно до українського законодавства автоцивілка є обов'язковим видом страхування. У нашій країні заборонено пересуватися дорогами без цього страхового поліса протягом понад 10 діб. Договір ОСЦПВ захищає відповідальність водія перед іншими автовласниками. Для цього варіанту захисту існує лише один вид страхового випадку — це ДТП.

У чому суть обов'язкового автострахування

Головна особливість автоцивілки полягає в тому, що в тому разі, якщо власник страховки стане винуватцем аварії, його страхова компанія компенсує всім постраждалим завдану шкоду. Але ж той водій, з чиєї вини сталася ДТП, нічого не отримає. Для відшкодування збитків його автомобілю знадобиться інший вид страхування — КАСКО.

Основна перевага наявності поліса ОСЦПВ (https://uniqa.ua/private/auto/avtograzhdanka/) для страхувальника полягає в тому, що він уникне непередбачених фінансових витрат. Цей поліс діє лише на території України. Для подорожі за кордон потрібно придбати «Зелену карту» — міжнародний аналог ОСЦПВ.

На законодавчому рівні закріплено максимальну страхову суму для компенсації за автоцивілкою. Це до 160 тис. грн постраждалому водієві, якщо його майну завдано шкоди. У тому разі, якщо збитки були заподіяні здоров'ю людей та потрібне дороге лікування, максимальний розмір компенсації становитиме 320 тис. грн. Щоб не доплачувати постраждалим зі своєї кишені, страховий ліміт можна збільшити. Наприклад, у СК «УНІКА» пропонується додатково придбати розширену автоцивілку, внаслідок чого розмір максимальних виплат збільшиться до 1 млн грн.

Як придбати автоцивілку

Оформити поліс ОСЦПВ найпростіше на сайті надійної страхової компанії в режимі онлайн. Наприклад, таку можливість надає одна з провідних організацій — СК «УНІКА».

На її сайті достатньо заповнити декілька полів з інформацією про автомобіль та його власника, після чого зробити оплату. Після цього на вказаний e-mail буде надіслано електронний варіант страховки. Вся процедура оформлення договору зараз триває лише 3–5 хвилин.

Електронна автостраховка має таку ж юридичну силу, що й паперова. До того ж інформація про неї одразу потрапляє до бази Моторного (транспортного) страхового бюро, якою користуються представники патрульної поліції й будь-які зацікавлені особи. Також дані про наявність страховки відображатимуться в мобільному застосунку «Дія».

Оформлення поліса обов’язкового страхування на сайті СК «УНІКА» — це надійно, безпечно та просто.

Як розраховується ціна автоцивілки

На сайті провідних страхових компаній розташований спеціальний калькулятор, який допоможе розрахувати вартість поліса. Для цього потрібно ввести дані про:

  • місце реєстрації (чим більше місто, тим дорожче коштуватиме страховка);
  • тип автомобіля;
  • вік водія.

На вартість страховки також впливатиме наявність франшизи. Це та частина суми завданих збитків, яка покривається клієнтом самостійно. Дешевше страховий поліс обійдеться пенсіонерам та пільговикам.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити