image
 |  2 1 Червня 2020 | 09:18

Як у Луцьку переобладнали виробництво вишиванок, аби допомогти медикам (ВІДЕО)

Повністю переобладнати виробництво через карантин вирішила волинянка Оксана Коваленко, власниця бренду вишиванок. Підприємиця влаштувала розпродаж продукції, щоб прибуток віддати на пошиття медичних костюмів.

Основне виробництво підприємства знаходиться у столиці. У Луцьку працює невеликий швейний цех. Менше ніж за місяць його працівниці вивчили вимоги до матеріалів і пошиття медичних костюмів, ознайомились з досвідом зарубіжних колег, розробили лекала і почали виготовляти захисний одяг для медиків.

"Ми займаємося вишиванками, це наш основний профіль. Зупинилося все, прийшлось наших дівчат, швачок, відправити додому без зарплати, на карантин і дуже швидко прийнялось рішення – що я в цій ситуації можу зробити? Коли на передовій знаходяться наші медики і вони абсолютно беззахисні?" - розповідає Суспільному Волинь власниця підприємства Оксана Коваленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1 червня. Цей день в історії: сьогодні відзначають Міжнародний день захисту дітей

Захисні костюми для медиків, пошиті на підприємстві, нині носять лікарі в медзакладах Ковеля, Старої Вижівки, Любомля, Шацька, Каменя-Каширського та інших волинських лікарнях.

Волонтерка із Ковеля Галина Голубович розповідає: з лікарями працюють від початку пандемії. Костюми для них замовили на луцькому підприємстві.

"500 біозахисних костюмів, комбінезонів, 150 високих бахил і 40 спеціальних халатів. Усе це роздали у 12 лікарень районних Волині, які були найменш забезпечені. Тому що спочатку держава виділяла тільки для базових лікарень", - каже благодійниця Галина Голубович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад півтисячі фазанів випустили на волю у Звірівському мисливському господарстві (ВІДЕО, ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити