image
 |  2 23 Вересня 2022 | 20:11

Як в Україні годують й утримують російських полонених

Російських полонених в Україні годують, як офіцерів Збройних сил України.

Їм не дають лише фруктів і цукерок. Натомість у меню є м'ясо, риба та овочі. Про це в інтерв'ю ТСН.ua повідомила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

За її словами, російські полонені мають право спати протягом 8 год., отримують триразове харчування за стандартами Женевської конвенції.

Стандарти харчування аналогічні стандартам для офіцерів ЗСУ.

"Прокидаються вони о шостій ранку, їм дається час на приведення себе в порядок, на зарядку. Крім цього, є певні режимні моменти. Наприклад, переклички. Якщо є робота – вони працюють. Є і вільний час, час для вживання їжі. Відбій – о 22-й годині", – розповіла Висоцька.

До меню для полонених є певна вимога щодо калорійності. Обов'язково має бути м'ясо та риба. Також каші й овочі. Немає в переліку фруктів та цукерок.

Заступниця міністра також розповіла, що російські полонені жодного разу не намагалися втекти з українських установ, де вони утримуються.

"У нас з ними режимних проблем не було. Я думаю, що це не через те, що їм подобається бути в полоні, а через страх за своє життя та здоров'я. Деякі з них коментували, що на вулицях українських міст їх чекає небезпека від людей", – сказала Висоцька.

За її словами, деякі з полонених кажуть, що після звільнення замість обміну залюбки б перевезли свою родину в Україну.

"Інші полонені мріють про обмін, запитують про нього та про переговори щодо нього. Ми на це відповідаємо, що не ми запрошували їх до України. До речі, після обміну, після приїзду в Росію, ці ж полонені кажуть журналістам, що їх тут били. Хоча нам дякували за гарне ставлення та засуджували Путіна", – розповіла заступниця міністра.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити