image
 |  70 18 Серпня 2022 | 23:22

Як вийти з незручної ситуації: кілька простих способів*

На всій Землі, напевно, не знайдеться жодної людини, яка жодного разу в житті не потрапляла в незручну ситуацію. Усім знайоме почуття всепоглинаючого сорому та пекучого бажання швидше вирішити ситуацію з мінімальними збитками для репутації. Як правильно впоратися з незручністю і повернути фіаско на свою користь?

Природа незручності

Чому деякі дії нас так бентежать? Головна причина незручності криється у глибокій соціалізації сучасної людини. Для нас важлива як та чи інша дія буде сприйнята в суспільстві. Новий знайомий – це не огляд онлайн казино з докладним викладом інформації. Зустрічаючи людину, кожен думає про те, як до нього чи до неї віднесуться оточуючі, і часто ми всіма силами намагаємося підлаштуватися під людей навколо, щоб не викликати невдоволення.

Коли найчастіше людині стає ніяково? Є три основні типи ситуацій:

  1. Нове середовище спілкування, коли людина гарячково намагається сподобатися новим колегам, начальству, родичам нареченого тощо.
  2. Випадковий конфуз у знайомій обстановці, коли людина щось зробла і боїться, як на це відреагують знайомі.
  3. Центр уваги, коли вся увага оточуючих спрямована на конкретну особистість.

Потрапляючи в незручну ситуацію, людина починає вести себе не зовсім природно - замикається в собі або починає буквально "фонтанувати" емоціями:

  • Гарячковий рум'янець;
  • не природний сміх;
  • спітнілі долоні;
  • скажений ритм серця

І це далеко не всі прояви страху. Він призводить до некоректного сприйняття людини оточуючими та можливими проблемам у спілкуванні в майбутньому.

Способи рішення проблеми

Перша реакція на незручну ситуацію - втекти у безлюдне місце, сховатися від “цікавих” поглядів. Але втечею нічого вирішити не вийде - це ще більше посилить сприйняття ситуації оточуючими людьми. Тому уникнення ситуації без наслідків навряд чи вдасться.

Єдиним виходом із ситуації може стати визнання незручності ситуації. Варто спробувати перевести прорахунок у площину гумору. Пожартувати про ситуацію, що склалася, або ж просто театрально розписатися під власним безсиллям. Не бійтеся визнавати помилки - усі ми люди, а отже, кожен може помилитися. А ще працюйте над підвищенням самооцінки - впевнені люди менше залежать від думки оточуючих, а отже, рідше потрапляють у незручні ситуації.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити