image
 |  0 21 Серпня 2018 | 09:00

Як заманюють лікарів у села

На Вінниччині у Дашівській об'єднаній територіальній громаді придумали, як зацікавлювати лікарів вузьких спеціальностей роботою у місцевій лікарні, яка після об'єднання відділилась від районної.
Їм пропонують не лише потрійний оклад при працевлаштуванні, а й подвоюють його щомісяця. Також їм купують житло.
"Тільки-що купили молодому лікарю-терапевту нову 2-кімнатну квартиру за 190 тисяч гривень. Але поки що він живе в орендованій квартирі. За неї платимо ми. Вдалося з господарями домовитися про бартер аби не витрачати бюджетні кошти. Їм купуємо дрова", - говорить Дашівський селищний голова Сергій Тітаренко.

Зараз лікарні потрібен офтальмолог, хірург та невропатолог. З ними укладають контракт на 9 років. Оголошення про пошук лікарів розвішують усюди. Зокрема на сайтах по пошуку роботи.
Лікарнею опікується Дашівська ОТГ, яка взяла її на баланс. Створили програму підтримки медицини.
"До цього часу головна проблема – що в селах нема лікарів. Якщо хтось і працює, то пенсійного віку. Таким чином нам потрібні нові вливання. Вже прийшов гінеколог, але він приїжджає на роботу", - додає Тітаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї виманили у луцької пенсіонерки 20 тисяч гривень

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити