image
 |  4 19 Листопада 2022 | 09:23

Як живе Херсон за тиждень після звільнення (ФОТОРЕПОРТАЖ)

З моменту звільнення Херсона від багатомісячної окупації російськими військами минув вже тиждень.

Репотаж від УНІАН.

У місті, де окупанти, тікаючи, підірвали об'єкти критичної інфраструктури, досі немає стабільного водопостачання. Херсонці використовують у побуті воду, яку набирають просто з річки Дніпро.

Гарячою їжею жителів деокупованого міста забезпечують волонтери, які готують на кухні, розгорнутій на місці. Також тут роздають гуманітарну допомогу – біля машин, які її розвозять, скупчуються черги. Розгорнуто і мобільний територіальний сервісний центр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ спроможні зірвати зусилля росіян зміцнити оборону на Херсонщині, - ISW

Будівлі поліції та обласної адміністрації, які раніше займали окупанти, тепер прикрашають найклеєні та намальовані українські прапори. Гуляючи містом можна помітити і графіті з портретами Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Херсонці радісно зустрічають українських воїнів, роблять спільні фото. Діти організовують імпровізовані "блокпости" і носять українську символіку.

Про окупантів продовжують нагадувати не тільки знищені будинки та об'єкти інфраструктури, а й численні банери, які повідомляють, що Росія, мовляв, тут назавжди.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити