image
 |  0 17 Жовтня 2020 | 11:16

Як змінились ціни на ліки під час карантину

У вересні вітчизняні та імпортні антибіотики подорожчали, в порівнянні з цінами на початку карантину.

Якщо порівнювати ціни березня і вересня, суттєво піднялась вартість жарознижувальних та знеболювальних препаратів вітчизняного виробництва, тоді як на імпортні ліки цієї категорії ціна знизилася, передає УНН.

У березні ціна на вітчизняні антибіотики була 17,95 грн за 10 таблеток/капсул, а у вересні вони коштували 18,30 грн за 10 таблеток/капсул. Тобто ціна зросла майже на 2%. Імпортні антибіотики у вересні коштували 110,60 грн за 10 таблеток, тоді як у березні - 107,63 грн за 10 таблеток. Під час карантину вартість зросла майже на 3%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі показали повний список запитань із опитування Зеленського

Жарознижувальні та знеболювальні препарати вітчизняного виробництва у вересні коштували 10,49 грн за 10 таблеток, а в березні - 9,62 грн за 10 таблеток. Тобто їхня ціна підвищилась на 9%. Імпортні жарознижувальні та знеболювальні препарати коштували 18,79 грн за один пакетик, а в березні - 18,99 грн за пакетик. За час карантину їхня вартість знизилась на 1%.

Дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити