image
 |  4 21 Травня 2020 | 13:12

Як зміниться курс долара на початку червня?

У квітні через карантин та примусову зупинку економіки населення розпочало продавати валютні заощадження. Так за цей період українці продали банкам на $51 млн більше, ніж купили (було продано $787 млн валюти, а придбано $736 млн).

Водночас загальний обсяг операцій на готівковому ринку у квітні, порівняно з березнем, скоротився в 1,7 раза - до $1,52 млрд.

Ексзаступник міністра економіки Сергій Ніколайчук з ICU вважає, що курс гривні буде близьким до поточного рівня 26,5 грн/$, коливаючись у діапазоні +/-50 коп./$.

"Травень-червень зазвичай є спокійним періодом, коли не спостерігається суттєвих коливань. Однак цьогоріч через пандемію не можна використовувати стандартні шаблони. Загальне зниження ділової активності, скорочення переказів від (сезонних) заробітчан, подальший вихід нерезидентів з внутрішнього ринку цінних паперів (додатково через зниження ставки НБУ на початку червня) спричинятимуть тиск на послаблення гривні. Водночас зниження витрат на закордонний відпочинок та оплату імпортованих енергоносіїв та успішне завершення переговорів за новою програмою з МВФ мають компенсувати ці негативні фактори", - каже Ніколайчук виданню БізнесЦензор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар повернувся до зростання

Водночас аналітик Concorde Capital Євгенія Ахтирко вважає, що у травні-червні зміцнення обмінного курсу продовжиться.

"Скорочення імпорту продовжується. Якщо буде отримано фінансування від МВФ та інших міжнародних фінансових інститутів, Нацбанк, скоріше за все, зменшить обсяги викупу валюти, що також сприятиме укріпленню курсу", - пояснює аналітик.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити