image
 |  0 12 Травня 2020 | 14:54

Як змінився Луцьк у перший день послаблення карантину? (ВІДЕО)

Луцьк "оживає" після послаблення карантину: перукарні, кафе, стоматкабінети розпочинають роботу. Готуються приймати відвідувачів у Луцькому зоопарку.

"Перед входом біля каси звіринця - розмітка для дотримання відстані між людьми, пускатимуть лише людей у масках", - розповідає директорка звіриниця Людмила Денисенко. Роботу розпочинають завтра. Минулого місяця недоотримали 400 тисяч гривень. Це вплинуло на господарську діяльність.

Директорка КП "Луцький зоопарк" Людмила Денисенко: "Будівництво трьох нових павільйонів, воно призупинене Під питанням приїзд нових мешканців, я думаю, що це буде перший рік, коли не буде оновлюватися колекція. Проаналізувавши, ми думаємо, що вдень може бути до 50 людей. Хоча дозволено мати на території одночасно 450 відвідувачів – ці рекомендації виходу з карантину надала "Європейська асоціація зоопарків і акваріумів", бо втакій ситуації опинилися усі зоопарки світу. "

Відсьогодні перший день коли стоматологи можуть проводити планові прийоми пацієнтів. До цього приходили недужі з гострим болем. Одні вже працюють, інші готуються.

Вимоги МОЗУ такі: працівникам міряють температуру, прийом винятково за попереднім записом, інтервал між клієнтами не менше 15 хвилин, на вході до закладу мають бути антисептики, дезінфекція і провітрювання приміщення після кожного пацієнта, розповідає стоматолог В'ячеслав Микульський.

Стоматолог В'ячеслав Микульський: "На сьогодні є три варіанти захисту: звичайний, стандартний (бахіли, разові халати, шапочка, маска, рукавички), а це, нажаль, додає пацієнту грошей. Є можливість ще посилити захист: распіратори, комбінезони захисні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку підприємці ринків знову стоять під стінами міської ради (ФОТО)

"У салоні краси відстань між клієнтами має бути не менше півтора метра", - власниця Тетяна Назарець.

На 5 квадратних метрах можна обслуговувати одного клієнта.

Власниця студії краси Тетяна Назарець: "Деяких працівників порозраховували, бо бюджет не дозволяв утримувати і починаємо від завтра працювати. Взагалі, салони краси відкриваються сьогодні, але ми ще готуємося. Проводимо інструктаж для працівників завтра виходитимемо на роботу."

Детальніше - у сюжеті Суспільного Волині.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити