image
 |  5 28 Лютого 2021 | 19:54

Які недоліки та позитиви для людей з інвалідністю виявили в Луцькій центральній районній лікарні?

Луцьку центральну районну лікарню перевірили на архітектурну доступність для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Серед виявлених недоліків — відсутність доступу до поліклінічного відділення відвідувачам, які користуються колісними кріслами.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

«Центральні сходи адмінбудівлі районної лікарні потребують ремонту», – повідомили у пресслужбі секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Недоліком відзначили відсутність тактильних і контрастних візуальних покажчиків для ознайомлення з інформацією про розташування об’єктів на території районної лікарні. Також в регіональному представниці вказали на відсутність тактильних засобів інформації з використанням шрифту Брайля, контрастного маркування першої та останньої сходинок, маркування прозорих полотен дверей, виділення порогів.

Окрім того, не обладнаний поручнями пандус при вході в поліклініку лікарні, а кут підйому не відповідає вимогам державних будівельних норм. На момент візиту пандус та сходи не були розчищені від снігу.

Серед позитивних сторін — облаштування підйомника у поліклінічному та стаціонарному відділенні, санітарно-гігієнічних приміщень, якими можуть скористатись люди з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Працівники регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Любов Сітовська та Віталій Єлов оглянули всю територію лікарні.

«Лікарня охоплює відділення стаціонару, поліклінічне відділення, параклінічне відділення. Будівля лікарні п’ятиповерхова, обладнана пасажирським ліфтом. У вестибюлі районної лікарні розміщені стенди з інформацією про години роботи районної лікарні, графіки прийому громадян, розміщення підрозділів», – сказано в повідомленні пресслужби.

За результатами візиту керівництву медичного закладу нададуть рекомендації, а до компетентних органів скерують акти реагування. Зазначимо, що КП «Луцька центральна районна лікарня» належить до Підгайцівської сільської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька вчителька безплатно готує школярів до ЗНО (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити