image
 |  4 28 Липня 2021 | 11:43

Які пенсії будуть в українців без стажу

Щоб отримати мінімальну пенсію в Україні, потрібно мати п'ять років трудового стажу. Максимальні виплати отримають люди з повним стажем.

"ДеЧотирьох жителів Мінська заарештували за білі аркуші паперу на вікнахржава має гарантувати людям із повним страховим стажем коефіцієнт заміщення пенсією заробітку не нижче 40 відсотків, людям із 15-річним стажем - страхову пенсію, можливо, із нижчим заміщенням, але за загальною формулою. Людям зі стажем від п'яти років – допомога від держави для забезпечення прожиткового мінімуму", - розповіла міністр соцполітики Марина Лазебна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотирьох жителів Мінська заарештували за білі аркуші паперу на вікнах

З 1 січня почали підвищувати пенсії поодиноким категоріям пенсіонерів. Пенсії зросли на 300 грн для пенсіонерів від 65 років. Зі стажем 30 років для жінок і 35 — для чоловіків. Вони тепер отримують 2400 грн. Підвищення відбулося після зростання мінімальної зарплати в Україні. 1 грудня 2021 року буде її чергове підвищення і пенсії зростуть до 2600 грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити