image
 |  4 17 Листопада 2022 | 14:02

Які причини перегріву телефону і як це попередити?

  Сучасні смартфони мають широкий функціонал, тому легко замінюють інші електронні пристрої. На телефоні можна дивитися фільми, грати, обробляти фотографії, активувати навігаційну систему і т.д. Таке інтенсивне використання мобільного телефону і є прямою причиною його перегріву. Температура інтегральних схем, встановлених усередині корпусу, збільшується за високого навантаження. Це природний ефект, що виникає при інтенсивному використанні потужного процесора.

 Однак варто вжити заходів, якщо телефон нагрівається настільки, що його важко тримати в руці. Цей симптом свідчить про несправність програмного чи апаратного забезпечення. Якщо немає часу розбиратися самостійно, рекомендуємо звернутися до фахівців. Власники смартфонів Xiaomi redmi 9a зможуть продіагностувати та усунути несправність тут https://www.aks.ua/uk/remont-telefony/xiaomi-redmi-9a.html .

Чи шкідливий для телефону перегрів?

Зазвичай критичні температури пристрою вказують на надмірне навантаження та дефіцит обчислювальної потужності. У цьому нагріваються як інтегральні схеми, так і інші компоненти пристрою. Особливо нас має турбувати нагрівання батареї. Акумулятори не люблять зайвого тепла, чим вища температура, тим швидше вони зношуються. Відомі також випадки, коли надмірно гаряча батарея спалахнула.

 Таким чином, своєчасне виявлення причин перегріву не тільки дозволяє покращити стан телефону, але й дає достатньо часу для вжиття заходів щодо мінімізації виникнення надзвичайної ситуації..

Що робити, щоб зменшити нагрівання пристрою?

Перш за все, ви повинні з'ясувати причину, проблеми, а потім вибрати відповідне рішення.

Нагрівання під час заряджання

 Нагрів телефону, підключеного до електрики – це щось природне. Перейматися можна у двох випадках: коли температура корпусу буквально обпалює пальці і коли гаряче лише місце біля роз'єму для заряджання. Для початку варто перевірити, як цей пристрій поводитиметься при підключенні до іншого зарядного адаптера та кабелю.

Нагрівання під час розмови

 Тривале телефонне з'єднання навантажує процесор, що підвищує температуру пристрою. Якщо доходить до того, що стає важко тримати трубку в руці, зробіть перерву і дайте електроніці охолонути.

Нагрівання при повсякденному використанні

 Перевірте встановлені програми та видаліть програму від невідомих розробників. Щоб серед програм знайти “винуватця”, варто перевіряти додатки, що працюють у фоновому режимі, і по черзі примусово зупиняти їх.

Нагрівання під час гри або перегляду фільмів

Тривалі ігрові сесії з реалістичною графікою, що використовують майже всю обчислювальну потужність телефону, підвищують його температуру. Те саме стосується фільмів у високій роздільній здатності 4K UHD. Як тільки зауважимо, що тримати смартфон під час такого заняття незручно, робимо невелику перерву.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити