image
 |  2 14 Квітня 2018 | 07:44

Які продукти найбільше подорожчали в березні?

Під час державного моніторингу проаналізували 31 найменування продуктів харчування. Встановлено, що 85% товару з даного списку суттєво подорожчало. Особливо це стосується овочів та м’яса.
Серед лідерів зростання цін опинилися морква, буряк, капуста, варена ковбаса, свинина та яловичина. Зокрема, морква зросла в ціні на 3 гривні. Її середня ціна становить 10,9 гривні. Вартість буряка також підвищилася на 2,8 гривні. Його середня ціна становила 10,9 гривні. Ціна на капусту збільшилася на 1,6 гривні. Її середня вартість становить 7,5 гривень.
Як пише “НАРОДНА ПРАВДА” з посиланням на “UAinfo”, свинина зросла в ціні на 1,9 гривні, тобто середня вартість складає 109,8 гривні. Яловичина зараз в середньому коштує 122,2 гривні. Таким чином її ціна за березень зросла на 1,8 гривні. А вартість вареної ковбаси протягом першого весняного місяця підвищилася на 1,6 гривні, тобто в середньому становить 85,4 гривні.
Як раніше вже інформувалось, у супермаркетах навесні починають з’являтися перші ранні овочі, які можуть бути небезпечними для організму людини. Оскільки їх вирощують в “прискореному режимі”, то вони містять велику концентрацію нітратів.
До слова, виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов розповів, що українців щодня обманюють у різних торгових точках, починаючи від ринку та закінчуючи супермаркетом.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити