image
 |  2 19 Січня 2020 | 22:46

Яким написам на упаковці не варто вірити?

Сім обіцянок виробників, які можна зустріти на упаковці продуктів та косметичних засобів.

Про це повідомляє «ukr.media».

В гонитві за молодістю і красою ми намагаємося купувати тільки якісні продукти та косметику, уважно читаємо написи на упаковках. І навіть не здогадуємося, що не всім виробникам можна вірити, інформує Ukr.Media.

Без консервантів

На жаль, сьогодні практично не залишилося продуктів без консервантів. Якщо тільки вони не вирощені чи не приготовлені особисто вами.

Консерванти необхідні для того, щоб товар хоч трохи протримався на полиці магазину. У помірних кількостях вони не становлять небезпеки, але те, що вони відсутні зовсім — це, звичайно, брехня. Просто виробники намагаються зробити акцент на натуральності продуктів.

Без цукру

Якщо ви прочитали на пляшці з солодкою газованою водою, що продукт без цукру — не вірте. Звичайно, цукру там може і не бути, але ось підсолоджувач «аспартам» присутній точно. А він не такий вже й безпечний. Дослідження довели, що ця речовина викликає депресію і головні болі.

Зроблено за ДЕСТ

Цей напис вселяє міцну довіру до виробника, особливо у тих, хто застав дійсно такі продукти. Під цим написом може ховатися відвертий обман і краще завчасно вивчити перелік існуючих державних стандартів.

До речі, альтернативою цих стандартів може бути напис ТУ, що означає технічні умови. Вони зовсім не гарантують покупцям якість продукту.

«100% натуральний»

Не поспішайте купувати пакет соку тільки за цим написом на ньому. Краще потурбуйтеся прочитати повний склад продукту. Як правило, після цього з'ясовується, що натурального соку там лише близько 30%.

Сік роблять з концентрату, води, цукру й лимонної кислоти. І якщо виробник стверджує повну натуральність, значить, він бреше. Такого поняття немає і це маркетинг чистої води.

«Збагачений лактобактеріями» на йогурті та кефірі

Пляшечки з кисломолочною продукцією, підписані таким чином, купуються частіше і швидше. І неважливо, що ціна на них в два рази вища. А між тим, збагатити лактобактеріями кефір або ряжанку не можна — вони апріорі присутні там. Саме тому можна спокійно брати товари подешевше.

До речі, лактобактерії зовсім не гарантують гарного самопочуття після кефіру або йогурту. Більшість з них не можуть змагатися з природною мікрофлорою організму. Тому в більшості випадків вони моментально гинуть в шлунку.

Схвалено дерматологами

Подібний напис на косметиці — це ще не гарантія якості. Безумовно, вона викликає довіру, але найчастіше це лише хитрий хід виробника, який приплачує за те, що яка-небудь наукова асоціація рекомендує товар, посилаючись на дослідження.

Без парабенів

Парабени та сульфати лише покликані зберігати продукцію тривалий час. Без них будь-які засоби будуть мати дуже короткий термін придатності — буквально кілька днів, та й то в холодильнику.

Навряд чи вас втішить те, що дорогий крем «спочив» не протримавшись і тижня після покупки. Саме з-за цього парабени й додаються в косметику. А якщо на ній написано, що їх немає, значить, там ховається якась інша подібна речовина.

Щоб не стати жертвою хитрого маркетингу, не хапайте перший-ліпший товар з помітним написом на упаковці. Краще детальніше вивчіть склад. Швидше за все ви розчаруєтеся.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковний календар 2020: усі свята й пости у новому році

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити