image
 |  2 11 Квітня 2018 | 05:32

Яким визнали рейтинг інвестиційної ефективності Волині?

За результатами оновлення рейтингу інвестиційної ефективності областей Волинській області оновили рейтинг на рівні ineC, що відповідає рівню «вище середнього».
Про це повідомляє Рейтингове агентство «Євро-Рейтинг».
Як повідомляє «Євро-Рейтинг», оновлення здійснено за даними 4-го кварталу 2017 року. Перше місце залишилося за Полтавською областю, яка набрала 225 балів (на 6 більше, ніж квартал назад). Також у категорії ineА знаходяться Дніпропетровська та Харківська області, які піднялися на одну категорію вгору, продемонструвавши максимальну інвестиційну ефективність.
Висока інвестиційна ефективність (ineВ) зафіксована у трьох регіонів: Київської, Одеської, Вінницької областей. Одесити опустилися на одну сходинку, порівняно з третім кварталом. Кияни і вінничани піднялись угору.
Бальна оцінка інвестиційної ефективності Волинської області за 4-й квартал року становить 175 балів (для порівняння, оцінка за підсумками попереднього кварталу - 133 бали).
Загалом же вище середнього рівня розмістилося чотири області (Львівська, Волинська, Херсонська та Запорізька). Це на два регіони менше, ніж у липні-вересні 2017 року. Втрати пов'язані з погіршенням результатів Івано-Франківської та Рівненської областей. Заміною виступили: Вінницький регіон (поліпшення результатів) та Запорізький (погіршення показників).

Разом із тим, «Євро-Рейтинг» вважає, що наявний дисбаланс між оцінкою інвестиційної активності і оцінкою соціально-економічного ефекту вказують на те, що частина областей із верхньої частини може не зберегти свої позиції. В першу чергу, мова йде про Херсонську, Волинську та Запорізьку областях. І якщо остання може компенсувати частину втрат за рахунок подальшого зростання інвестиційної активності, то перспективи двох перших виглядають не такими райдужними.
Як відзначають у «Євро-Рейтингу», порівняно високий результат Херсонського і Волинського регіонів пов'язаний, у першу чергу, з високими темпами зростання (при середніх або нижче середніх значеннях) показника в розрахунку на душу населення. Як правило, подібний результат області демонструють протягом шести-дев'яти місяців. Потім ефект «високого приросту» закінчується. Це означає, що вже за підсумками першого півріччя 2018 року Херсонська та Волинська області можуть переміститися в середину списку.
До слова, за підсумками 12 місяців 2017 року, за підрахунками того ж агентства, Волинська область посіла 11-е місце в рейтингу, набравши 156 балів і закінчивши рік у «середнячках» рейтингу. Найближчі сусіди по рейтингу за підсумками року - Рівненська область (157 балів), Черкаська (156), Закарпатська (152) і Тернопільська області (149 балів).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити