image
 |  2 24 Березня 2020 | 19:52

Якщо протримаємося до Великодня – будемо жити, – Лукашенко про коронавірус у Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко продовжує сипати дивними заявами про ситуацію з коронавірусом у державі.

Про це повідомляє «24 канал».

Раніше він рекомендував білорусам рятуватися від коронавірусу горілкою, сауною та трактором. Згодом заявив, що не збирається проводити евакуацію громадян держави з інших країн, бо ті його ослухалися та поїхали відпочивати у небезпечний час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горілкою треба… «труїти» цей вірус. Але не на роботі, – Лукашенко

Тепер же Лукашенко заявив, що Білорусь якось має дотягнути до Великодня. Так, він щиро сподівається, що до настання православного свята, у країні пройде пік захворювання. Такі гучні заяви Лукашенко робив на зустрічі з послом Китаю Цуй Ціміном, передає пресслужба білоруського президента.

Витримаємо до православного Великодня – значить, жити будемо, – сказав Лукашенко.

Білоруський лідер, водночас, дуже переймається, щоб «люди не захворіли на психоз».

«Головне – не панікувати. Я найбільше боюся, що люди захворіють психозом від того, що відбувається в засобах масової інформації. Від психозу виникнуть всі інші хвороби. Так кажуть і фахівці», – зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Жодних чартерів, нехай там і сидять», – Лукашенко про евакуацію білорусів із-за кордону

Що ще про коронавірус у Білорусі розповів Лукашенко:

За його словами, у країні наразі зафіксовано відносно не високу кількість інфікованих, оскільки усі, хто приїздять до Білорусі, проходять серйозну перевірку.

Особливо ретельно обстежують людей із Італії, Франції та Німеччини.

Медики в Білорусі, в першу чергу, звертають увагу на людей похилого віку і тих, хто має низку супутніх захворювань, адже вони є найбільш вразливими до вірусів.

«Нам треба не упустити поширення інших хвороб, тому що від коронавірусу у нас ще не загинула жодна людина, а від інших хвороб люди гинуть. Тому я попередив МОЗ, щоб лікарі приділяли велику увагу людям з іншими хворобами», – додав Лукашенко.

Що відомо про поширення коронавірусу у Білорусі

Перший випадок виявили ще наприкінці лютого.

Лукашенко заявив, що Білорусь не має наміру закривати свої кордони. Білорусь лишається чи не єдиною країною, яка це ще не зробила.

Станом на 24 березня у Білорусі зафіксований 81 підтверджений випадок Covid-2019, 22 осіб вже одужали. У країні немає жодного летального випадку від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія попросила у Білорусі їжі: починається дефіцит

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити