image
 |  11 7 Жовтня 2023 | 10:23

Якщо у Луцька заберуть ПДФО з військових, бюджет втратить понад 300 млн грн

Якщо з бюджету Луцької громади вилучать ПДФО з військових та інших силових структур, місто в наступному році може втратити більше 300 млн грн надходжень.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" розповіла директорка департаменту фінансів та бюджету Луцької міськради Лілія Єлова.

"Цього року ПДФО з військових та силових структур за планом має принести до міської казни близько 350 млн грн. Якщо це джерело податків заберуть з місцевих бюджетів, то Луцьк наступного року точно не отримає понад 300 млн гривень. Звісно, сума попередня. Вона може змінюватися залежно від зміни кількості осіб-платників податків певних категорій населення. А також залежить від розміру зарплат.

Загалом, це відчутний удар по фінансовій спроможності місцевого самоврядування. Також це значно звузить наші можливості підтримувати військові частини чи окремі силові структури за запитами", - наголосила очільниця департаменту фінансів та бюджету Луцької міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку працює магазин з російськомовною вивіскою

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити