image
 |  5 25 Грудня 2018 | 18:05

Ялинка горіла вогнями і крутилася: якою була перша гірлянда (ФОТО)

Перша електрична гірлянда прикрасила ялинку в американському Вашингтоні перед Білим домом 123 роки тому. До цього ялинки прикрашали свічками, що суперечило правилам пожежної безпеки.

Про це пише gazeta.

Авторство винаходу першої гірлянди вважають спірним. Першим винахідником називають американця Едварда Джонса у 1882 році. Його гірлянда складалася з вісімдесяти лапмочок. Вона була трьох кольорів - синій, червоний і білий. Гірляндою Джонс прикрасив свою домашню ялинку, вона горіла вогнями і крутилася.

В якості другого претендента на винахід гірлянди називають Ральфа Морріса у 1895 році. Він був телефоністом і часто спостерігав за блимаючі лампочками на своїй роботі. Вирішив такими ж вогниками прикрасити новорічну ялинку. У цьому ж 1895 році, прикрашена гірляндою ялинка з'явилася біля Білого Дому. 

У 1938 почали випускати першу в Радянському Союзі електричну гірлянду: ЁГ-1. Гірлянду зробили з двох паралельних електричних кіл по десять 13-вольтових лампочок з колбами у вигляді конусу, розфарбованих у червоний, жовтий, синьо-фіолетовий, зелений кольори.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити