image
 |  2 10 Липня 2023 | 17:21

На Сумщині евакуйовують жителів 5-кілометрової зони через постійні обстріли

Через постійні російські обстріли Рада оборони Сумської області у понеділок прийняла рішення про евакуацію жителів населених пунктів області, що знаходяться у п’ятикілометровій прикордонній зоні.

Про це повідомляє пресслужба Сумської ОВА.

“Після ґрунтовного аналізу оперативної обстановки на прикордонні Сумської області, за результатами доповідей військових, керівників районів та територіальних громад прийнято рішення про необхідність підготовки та проведення евакуації місцевих жителів населених пунктів області, що знаходяться у п’ятикілометровій прикордонній зоні”, - йдеться у повідомленні.

Зараз облаcна військова адміністрація готує розпорядження щодо евакуації людей із п’ятикілометрової зони від Державного кордону України.

Всі плани, маршрути евакуації, алгоритми дій і взаємодії усіх служб, в першу чергу, місцевих органів влади та військових, відпрацьовані, зазначили в ОВА.

Евакуація буде проводитись з відповідним прикриттям військових ЗСУ, аби не дати ворогу жодного шансу здійснити провокацію. Розпочнеться вона тільки після того, як кожна родина у прикордонних населених пунктах буде готова до переміщення, наголосили в облаcній військовій адміністрації.

В ОВА зазначили, що через ворожі обстріли з січня по липень 2023 року загинуло 35 цивільних осіб, а за останній місяць – 17 людей, з яких одна дитина, були вбиті російськими військами у прикордонних громадах області.

Повідомляється,що у прикордонних населених пунктах області часто не працюють магазини, школи та лікарні. Неможливо безпечно завезти найнеобхідніші продукти харчування, ліки тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна в кілька разів наростила виробництво власних снарядів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити