image
 |  0 1 Серпня 2018 | 09:58

ЄС запровадив санкції проти 6 російських компаній, причетних до будівництва Керченського мосту

Євросоюз запровадив санкції проти 6 російських компаній, причетних до будівництва Керченського мосту, який сполучає Краснодарський край Росії з анексованим Кримом.


Про це 01 серпня 2018 року повідомляє сайт «Громадське».


Про це йдеться в рішенні Євроради від 30 липня 2018 року.


Санкції запроваджені відповідно до рішення Ради ЄС від 17 березня 2014 року щодо обмежувальних заходів через дії, що підривають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.



В межах політики невизнання Євросоюзом анексії Криму та Севастополя Рада розглядає будівництво Керченського мосту як ще одну дію, що підриває територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України, — йдеться у рішенні.



Нові санкції ЄС стосуються компаній «Інститут Гіпростроймост — Санкт-Петербург», «Мостотрест», «Суднобудівний завод «Залив», «Стройгазмонтаж», «Стройгазмонтаж-Мост» та акціонерного товариства «ВАД».


Нагадаємо, 15 травня президент Росії Володимир Путін прибув в анексований Крим і відкрив рух по автодорожній частині незаконно зведеного Керченського мосту.


Керченський міст, який Росія почала будувати у Криму після анексії півострова, має з’єднати анексований Крим з російським Краснодарським краєм. Його довжина становить 19 кілометрів.


Міністерство інфраструктури України заявило, що готує санкції щодо компаній, причетних до зведення «Кримського» мосту.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити