image
 |  0 1 Березня 2018 | 12:57

Єврокомісія готова надати Україні мільярд євро макрофінансової допомоги

Європейська комісія готова запропонувати Україні новий пакет макрофінансової допомоги в розмірі 1 мільярд євро попри неповне виконання вимог щодо попередньої програми.
Про це 01 беpезня 2018 року повідомляє сайт «Європейська правда».
Про це у коментарі «Радіо Свобода» заявив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.
За його словами, Європейська комісія готова остаточно погодити пакет допомоги для України наступного тижня.
Це вже обговорювали наприкінці минулого року, коли попередня програма закінчилася і, на жаль, ми не змогли виплатити останній транш у розмірі 600 мільйонів євро, оскільки не всі умови були виконані. Тому ми підготували ще одну програму макрофінансової допомоги в розмірі 1 мільярд євро двома траншами, по 500 мільйонів кожен. Тому зараз ми запустили всі необхідні процедури, – розповів Домбровскіс.

Він сподівається, що Європейська комісія розпочне надавати Україні фінансову підтримку в рамках нової програми на початку осені.
Домбровскіс зазначив, що, на думку Єврокомісії, для отримання першого траншу Україна повинна виконати умови, які не були виконані в рамках попередньої програми співпраці.
Наприкінці минулого року Європейська комісія заявила, що готова розглянути питання про подальшу макрофінансової допомоги Україні за умови активізації реформ.
Раніше повідомлялося, що Україна сподівається у 2018 році на початок дії нової програми макрофінансової допомоги Європейського Союзу, обсяг якої буде близький до 1,8 млрд євро.
У 2017 році Україна не отримала третій транш макрофінансової допомоги у розмірі 600 млн євро в рамках програми, затвердженої в 2015 році. Причиною стало невиконання низки вимог Євросоюзу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити