image
 |  4 2 Жовтня 2021 | 17:48

YouTube видалить усю дезінформацію про вакцини

YouTube заявив, що видалить контент, який поширює дезінформацію про всі схвалені вакцини, розширивши заборону на брехливі заяви про щеплення від Covid-19.

Компанія заявила, що відео, у яких ідеться, що схвалені вакцини є небезпечними й спричиняють аутизм, рак чи безпліддя, видалять. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина погрожує блокувати шлях України в НАТО через критику газової угоди з Росією

Політика YouTube міститиме припинення використання акаунтів осіб, що погано впливають на вакцинацію населення. Технологічних гігантів критикують за те, що вони роблять недостатньо для боротьби з фейками про здоров'я на своїх сайтах.

У липні президент США Джо Байден заявив, що соцмережі значною мірою відповідальні за скептицизм людей щодо вакцинації поширенням дезінформації. І закликав їх розв'язати цю проблему.

YouTube, що належить Google, заявив, що видалив 130 тис. відео з минулого року, коли запровадив заборону на контент, що поширює дезінформацію про вакцини проти Covid-19.

У повідомленні компанія заявила, що бачила, як помилкові твердження про щеплення проти Covid-19 "переросли в дезінформацію про вакцини". Нова політика поширюється також на давно схвалені вакцини. Наприклад, проти кору або гепатиту B.

Цей крок настав після аналогічної заборони, запровадженої Facebook у лютому і спрямованої, зокрема, на помилкові твердження, що вакцини неефективні чи спричиняють аутизм. Але з того часу компанія зіткнулася з проблемами в технічному забезпеченні його дотримання.

У березні Twitter оголосив, що користувачам, які неодноразово ділилися дезінформацією про вакцини, заборонять користуватися платформою.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити