image
 |  0 31 Липня 2018 | 08:56

Юні українці відпочили у таборі пластунів «Скарби предків» у Польщі

У липні 2018 року у прикордонному с.Мжиглоди Любицькі у таборі пластунів «Скарби предків» відпочили українські та польські діти українського походження.


Про це 31 липня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у Генеральному консульстві України в Любліні.


Більше 20 дітей (13-16 років) з України та Польщі відпочивали протягом 10 днів у пластунському таборі у с.Мжиглоди. Головні організаційні функції та опіку над дітьми взяла на себе магістранта кафедри україністики Люблінського Університету ім.М.Кюрі-Склодовської, громадська активістка українського походження Г.Тимець.


Відпочиваючим була організована багата культурна програма у дусі багаторічної історії Пластунського руху, який святкує вже 106-річний ювілей.


26 липня ц.р. пластунами був організований урочистий вечір до святкування 100-річчя проголошення Незалежності України та святкова ватра. Діти під керівництвом Г.Тимець підготували українські народні танці, співали пластунських пісень українською мовою та розповідали гостям вечора основні віхи подій Української Революції 1917-1921 року, становлення української державності, згадували великих українських героїв. Також у програмі вечора була церемонія урочистого виносу державного прапору України, під час якого діти співали гімн України.


Від імені ГКУ в Любліні в урочистому заході взяла участь консул С.Горбовська.


Організація табору мала велике позитивне значення з огляду на те, що зібралися як українські, так і польські діти українського походження з сімей примусових переселенців післявоєнного періоду. Спільне перебування дало їм можливість більше пізнати історію, культуру і традиції України, удосконалити навички української мови, і головне – подружитися, щоб і надалі підтримувати зв’язки, основані на спільному українському корінні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити