image
 |  266 15 Травня 2024 | 18:13

З 1 червня у Луцьку відчутно зростуть тарифи на вивезення сміття

Із першого червня зміняться тарифи на вивіз сміття.

Таке рішення було ухвалене під час засідання виконкому Луцької міськради, - пише ВолиньUA.

ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» здійснив новий розрахунок тарифів на послугу з управління побутовими відходами. Їх визначено з тарифів на операції зі збирання, перевезення та видалення побутових відходів, які визначені окремо за видами (змішані, великогабаритні, ремонтні).

На зростання тарифів впливає чимало економічних факторів.

До тарифу на операцію із видалення побутових відходів включено вартість обслуговування модульної зворотноосмотичної установки очистки фільтрату з полігону в с. Брище виробництва компанії TDL Energie, оскільки статтею 35 Закону України «Про відходи» забороняється проєктування, будівництво та експлуатація полігонів побутових відходів без оснащення системами захисту ґрунтових вод, вилучення та знешкодження біогазу та фільтрату.

Ріст планово-розрахункової собівартості тарифу на послугу з управління побутовими відходами відбувся також через підвищення витрат.

Вартість тарифу для багатоквартирних і одноквартирних будинків зросте на 16 гривень (з 38 до 55 грн), для будинків з присадибною ділянкою на 13 грн (з 43 до 56 грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку 30 вулиць підключать до проєкту "Стріткод"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити