image
 |  2 30 Червня 2018 | 15:04

З 1 липня магазини не видаватимуть решту дрібними копійками

З 1 липня 2018 року магазини застосовуватимуть заокруглення загальних сум розрахунків готівкою.
Правила заокруглення застосовуватимуться справедливо і прозоро для обох сторін розрахунків, - пише Депо.
"Застосування правил заокруглення загальних сум розрахунків готівкою спростить щоденні розрахунки громадян та дасть можливість скоротити витрати держави на карбування і забезпечення грошового обігу на понад 90 млн гривень на рік", - запевняють у Нацбанку.

Такий ефект вдасться досягти завдяки припиненню з 01 липня 2018 року карбування та випуску у готівковий обіг монет номіналами 1, 2, 5 і 25 копійок та продовження карбування та випуску лише монет номіналами 10 і 50 копійок.
Монети уведені в обіг раніше, і надалі використовуватимуться як засіб платежу. Нацбанк спеціально не вилучатиме з обігу ці монети, і вони перебуватимуть в обігу необмежений період часу до окремого рішення банку.
У зв'язку з цим банки і установи роздрібної торгівлі отримують повне право не видавати покупцеві чи клієнту здачу до останньої копійки.
Округлення сум повинно відображатися також в актах про видачу грошей, які складаються при поверненні товару, і в інших подібних документах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити