image
 |  7 5 Червня 2024 | 12:21

З 2014 року росія вбила в Україні понад 800 дітей

З початку війни у 2014 році Росія убила в Україні понад 800 дітей, за час повномасштабного вторгнення окупанти убили щонайменше 551 українську дитину та ще щонайменше 1 368 дітей поранили.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора, - пише ВолиньUA.

"Війна почалася не у 2022 році, а у 2014-му. Відтоді Росія позбавила життя понад 800 українських дітей. Ми ще не знаємо справжніх масштабів злочинів, вчинених на окупованих територіях, до яких не маємо доступу".

За його словами, станом на зараз розслідується 3 800 кримінальних проваджень. Встановлено 54 особи, які вчиняли злочини проти дітей, їм оголосили підозри. У 43 кримінальних провадженнях слідство завершене, обвинувальні вироки передали до суду. За воєнні злочини проти дітей вже засудили 31 особу.

"У справі про депортації продовжуємо щоденну співпрацю з Офісом прокурора МКС, який минулого року відкрив польовий офіс у Києві. Ми постійно обмінюємося доказами і інформацією. Видані МКС ордери на арешт − лише перший результат", − додав генпрокурор.

За його словами, у рамках національного переслідування ідентифікували 7 підозрюваних у незаконному переміщенні українських дітей. Серед них депутат російського парламенту та особа, наближена до керівника партії "Справедлива Росія".

Костін додав, що окрім покарання винних, працюють і над поверненням дітей додому.

"Міжнародна коаліція, створена з цією метою в рамках реалізації Формули миру президента Зеленського, налічує понад 36 країн і працює активно. Вже маємо результати: повернення груп дітей", − підсумував генпрокурор.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити