image
 |  2 11 Червня 2019 | 12:31

З 31 травня об'єкти у Луцьку мінували 150 раз

У Луцьку кількість повідомлень про мінування досягла 150-ти.

Про це під час оперативної наради розповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк.

«З 31 травня до нас регулярно надходили повідомлення щодо замінування будівель, лікарень, зоопарку, культових споруд. Це один з елементів гібридної війни, яку веде Росія проти України. Всього у місті замінували понад 150 об'єктів. Лише 3 червня поступило 3 повідомлення щодо замінування обласної лікарні. 7 червня - усіх лікарень, 10 червня - мінування усіх шкіл та дитсадків. За фактом неправдивого повідомлення порушені кримінальні провадження за статею 259 ККУ. Ми просило усіх зберігати спокій і з розумінням ставитися до незручностей», - відзначив Юрій Кирилюк.

Читайте також: «Діток розмістили на тротуарі»: у Луцьку «мінували» дитсадок, - соцмережі

Він додав, що це все - елемент гібридної війни, яку веде Росія проти України. Такими діями ворог хоче спровокувати хаос і паніку, посилити напругу у суспільстві та недовіру до правоохоронців.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити