image
 |  5 2 Квітня 2020 | 22:49

З бюджету України лише на ПДВ щомісяця крадуть 5 мільярдів, – екс-міністр фінансів

З бюджету України лише на ПДВ щомісяця крадуть 5 мільярдів, але влада повністю це ігнорує.

Про це екс-міністр фінансів Ігор Уманський розповів у інтерв'ю виданню "Лівий берег".

Екс-міністр фінансів розповів, що поскаржився прем'єру Денису Шмагалю на махінації з відшкодуванням ПДВ, на яких бюджет щомісяця недоотримує 5 млрд гривень, однак ніякої реакції від глави уряду не почув.

"Я приходжу до нього, показую: «Дивіться, ми тут зараз плюшками бавимося, а ось - інформація по кожному місяцю, і це тільки «скрутки» з ПДВ. Це в середньому 5 мільярдів на місяць недоотримує бюджет».

Як тільки я прийшов в Мінфін, мені швидко з усіх боків зливати інформацію почали - з розшифровками, по компаніям, за сумами. Де стартують, через кого проганяють, де виводять. І 5 мільярдів - це тільки по ПДВ! Клименко з Януковичем дивляться і кажуть: «Блін, а що, так можна було?».

Ігор Уманський також повідомив, що керівництво регіональних митниць ігнорує голову Державної митної служби Максима Нефьодова, а контрабанда процвітає у ще більших обсягах.

"Він мені сам це сказав. Фактично, розписався в своїй профнепридатності. Тобто Макс був виведений у роль «Фунта », який розповідає про реформу на митниці, а насправді там ситуація - при Януковичі просто відпочивали. Я не став йому задавати просте питання: «Якщо ти такий весь правильний і так далі, то чому в такій ситуації не напишеш заяву?». Тому що знаю на нього відповідь.

Думаю, ви теж здогадуєтеся. Разом з тим, не варто демонізувати Макса, проблема точно не в ньому . Його вивели з «гри» і зробили «громовідводом», а процесами керують інші. В цьому його помилка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держсекретар Мінінфраструктури передав комусь секретні документи про оборону країни, – СБУ (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити