image
 |  9 30 Вересня 2020 | 10:13

З мером від «Свободи» Луцьк буде серед найуспішніших міст України, – Анатолій Вітів

Я переконаний: Луцьк заслуговує на краще. Місто має усі передумови для того, щоб успішно наслідувати приклад Івано-Франківська, Тернополя, Хмельницького. Бути у лідерах за економічним розвитком та комфортом. Демонструвати приклади відкритості влади та сучасного управління комунальним господарством. Ставити амбітні цілі і досягати їх.

Політичні опопенти здавна поширювали різні міфи про «Свободу». Навішували ярлики і розповідали страшилки. Не гребували брудними методами чорного піару. Один з улюблених ярликів наших конкурентів – свободівці не можуть бути хорошими господарниками. В оригіналі це звучить так: націоналісти ніби непогані хлопці, але керувати містами, займатися комуналкою, залучати інвестиції – то не їхнє. Проте станом на 2020 рік цей міф про «Свободу» зазнав повного краху.

Як ви думаєте, хто сьогодні входить у число найпопулярніших і найретинговіших мерів в Україні? Хто користується найбільшою підтримкою у своїх громадах? Мери-свободівці Руслан Марцінків, Олександр Симчишин та Сергій Надал, які керують Івано-Франківськом, Хмельницьким та Тернополем. При чому, Сергія Надала обирали міським головою два терміни поспіль.

Соціологічні служби фіксують підтримку міських голів на рівні 60 – 80%. Діяльність мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа позитивно оцінюють 90% жителів міста. 88% виборців Івано-Франківська, які визначилися, віддадуть свій голос за мера-націоналіста. 66% тернополян готові проголосувати за Сергія Надала. Підтримка мера Хмельницького Олександра Симчишина перевищує 60%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Свобода» — 51,4%, Марцинків — 88%, — соцопитування групи «Рейтинг» у Івано-Франківську

Міста, якими керують свободівці, демонструють найкращі показники економічного розвитку. Там створені сприятливі умови для залучення інвестицій, комфортний бізнес-клімат. Реалізовуються інфраструктурні проєкти, створюються робочі місця, модернізовується комунальне господарство. Доказ цьому – провідні позиції міст у різноманітних рейтингах.

Так, Хмельницький, Івано-Франківськ, Тернопіль нещодавно увійшли до ТОП-5 міст України з найбільш сприятливим бізнес-кліматом та ефективним економічним врядуванням. Індекс конкурентоспроможності міст України формувався на основі масштабного опитування 5 115 тисяч суб’єктів підприємницької діяльності у 24 містах України.

Крім того, Івано-Франківськ очолив рейтинг «Forbes Україна» у переліку найкращих для бізнесу українських міст. Тернопіль в цьому рейтингу посів 5-ту позицію. Уклали рейтинг за 10 критеріями. Зокрема це – прозорість міської влади, ділова активність, легкість ведення бізнесу та купівельна спроможність, транспортне сполучення, безпека, освіта, сприйняття міста його жителями, привабливість для міграції та екологічна ситуація.

Цього року Тернопіль став третім серед ста найбільших міст України у рейтингу прозорості Transparent cities, посів 1-ше місце із 39-ти міст України як місто з найчистішим повітрям і став лідером у номінації відкрите інноваційне місто. А Івано-Франківськ і Хмельницький потрапили у ТОП-5 міст за рівнем комфортності проживання.

Список досягнень моїх побратимів-однопартійців у Івано-Франківську, Хмельницькому і Тернополі дійсно серйозний. І мова не про поточні роботи, які здійснюються в кожному місті. Серед заслуг мерів-свободівців: закупівля сучасного громадського транспорту, відкриття нових дитсадків, аудит роботи комунальних підприємств, будівництво мостів, транспортних розв’язок, відновлення роботи промислових підприємств, облаштування сортувальних ліній твердих побутових відходів. Крім того, у Івано-Франківську, Тернополі та Хмельницькому працюють над створенням індустріальних парків.

Ефективна діяльність мерів-свободівців остаточно зруйнувала міф про те, що націоналісти не можуть бути сучасними управлінцями, менеджерами, господарниками. Навпаки, там, де містами керують націоналісти, є системна робота, стратегічне бачення та відкритість влади. Тому Луцька міська організація ВО «Свобода» висунула кандидатом на посаду міського голови Миколу Федіка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Микола Федік заявив, що йде у мери Луцька від ВО «Свобода»

Я знаю Миколу Федіка ще з тих часів, коли він був студентом на юридичному факультеті Волинського національного університету. Хлопець цікавився політикою зі старших класів школи. Прийшов у «Свободу» тому, що світогляд та погляди на державне будівництво співпадали з його цінностями. І він щиро бажав змінити країну.

Упродовж багатьох років я мав нагоду спостерігати за професійним зростанням Миколи Федіка. Впадали в око його працьовитість, наполегливість, хороші організаторські здібності, вміння гуртувати навколо себе колектив і добиватися виконання поставлених цілей. Постійна робота над собою, вдосконалення вмінь і навичок, високий рівень знань і бажання рухатися вперед. Вимогливість, поєднана з людяністю та повагою до людей. Щирість і простота. Допитлиість і принциповість. Старанність та відкритість до нових ідей. Системність та вміння розставляти пріоритети.

Він розпочинав свою кар’єру звичайним працівником на офісі. Пройшов довгий шлях від секретаря міської організації до помічника народного депутата, голови Луцької міської «Свободи», депутата Луцької міськради і очільника фракції. За ці роки траплялося різне. Не завжди було просто та легко. Але люди пізнаються у випробуваннях. І загартовують свій дух та характер.

Впевнений: Микола Федік – кандидат, гідний очолити величне місто Луцьк.

Анатолій ВІТІВ,

голова Волинської «Свободи»,

депутат Волинської облради

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мери від ВО «Свобода» мають рекордну підтримку в містах

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити