image
 |  250 15 Вересня 2024 | 10:39

З нагоди дня міста у Луцьку відбувся літературний форум “про СЛОВО”

Із нагоди 939-ї річниці Луцька в місті відбувся літературний форум “про СЛОВО”. Письменники та шанувальники літератури зібралися разом, щоб у святковий для Луцька день говорити про книгу та літературу, адже під час війни не зникає потреба у справжньому слові та духовному єднанні.

Про це повідомили на сайті Луцької міської ради, - пише ВолиньUA

“Сьогоднішній день особливий для нашого міста, – звернулася до учасників форуму заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк. – Уже кілька років ми не можемо по-справжньому святкувати День народження Луцька. Однак, ми не можемо і оминати увагою жодної сторінки його життя. Адже місто інтенсивно живе, розвивається. І все завдяки нашим чудовим людям, причетним до кожної хвилини цього прожитого року”.

Серед учасників форуму – члени Волинської організації Національної спілки письменників, зокрема, відомі волинські майстри слова Надія Гуменюк та Володимир Лис. Для участі у форумі з Києва прибула також поетка та громадська діячка, уродженка Луцька Тетяна Власова. Вона поділилася з аудиторією своїм творчим доробком та відповіла на запитання присутніх.

У межах форуму пройшла презентація книг про історію боротьби за свободу, її значення. Знаковою подією стало представлення нового роману Надії Гуменюк “Твоя Навіки”. Під час спілкування з аудиторією автори новинок ділилися своїми історіями, що надихають їх на боротьбу та стійкість.

У ході круглого столу “Читати, щоб жити: книги в часи війни” відбулася дискусія про те, як книги можуть підтримувати моральний дух, зберігати культурну ідентичність і слугувати інструментом боротьби за свободу.

Читайте також: Черговий шантаж Польщі через події 1943 року на Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити