image
 |  2 15 Червня 2021 | 16:18

З очисних споруд під Луцьком вивезуть 100 тисяч тонн мулу

В цьому році у КП “Луцькводоканал” планують вивезти близько ста тисяч тонн мулу з очисних споруд у селі Липляни.

Про це стало відомо під час оперативної наради у Луцькій міськраді.

Директор КП “Луцькводоканал” Віктор Гуменюк розповів, що в минулому році на підтримку та нормальне функціонування очисних споруд спрямовано близько 10 мільйонів гривень.

“Найголовніша проблема на сьогодні - це залишки мулу, який накопичився за весь період експлуатації. Це великі об’єми. Останні десять років масштабне вивезення мулу було під питанням. Вивозилось 8-10 тисяч кубічних метрів при потребі 40-50 тисяч. Усі мулові карти було перевантажено. В минулому році ми вивезли майже 60 тисяч тонн. Це фактично дворічний резерв. В цьому році плануємо вивезти близько ста тисяч тонн. Ми відпрацювали ланцюжок, щоб мул можна було утилізовувати правильним шляхом. Вивозимо його з мулових карт, щоб їх звільнити і далі приймати стоки. Далі мул віддаємо як добриво, щоб покращити урожайність”, - розповів директор КП “Луцькводоканал”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє чоловіків загинуло, один – в лікарні: у Луцькому районі поліцейські встановлюють обставини летальної аварії

Активна фаза робіт з вивезенням мулу та реконструкції аеротенок закінчиться в першій декаді липня.

Також КП “Луцькводоканал” залучило до роботи консалтингову компанію, яка займається проектуванням та очисткою, щоб ми правильно будували свою стратегію в підготовці до реконструкції очисних споруд. Разом з цим акредитованою службою здійснюють щоденний системний моніторинг якості повітря в санітарно-захисній зоні, щоб бачити, чи викиди перевищують допустимі норми.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити