image
 |  0 6 Жовтня 2020 | 08:16

Піротехніки ДСНС Волині вилучили та знищили понад 857 вибухонебезпечних предметів

За минулий тиждень піротехніки Управління ДСНС України у Волинській області знищили 25 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн, виявлені мешканцями у Ковельському та Любомльському районах.

Про це повідомили в УДСНС України у Волинській області.

Зокрема, лише у вихідні дні сапери вилучили та знищили 7 боєприпасів часів минулої війни, знайдені чоловіком у селі Нові Кошари Ковельського району під час проведення сільськогосподарських робіт.

Піротехніки ДСНС, які прибули за викликом, ідентифікували предмети як сім 76-мілітрових артилерійських снарядів вилучили та знищили їх у встановленому порядку.

Загалом, з початку року сапери ДСНС Волині вилучили та знищили 857 вибухонебезпечних предмети.

Тож, з метою попередження нещасних випадків серед населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

Категорично забороняється:

торкатися підозрілого предмету або пересувати його;

заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання;

намагатися самостійно знешкоджувати знахідку.

Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102» та ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неподалік Луцька невідомі вивозять сміття до молодого лісу (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити