image
 |  0 27 Липня 2018 | 15:41

З початку року в Україну надійшло 1,2 мільярди доларів переказів

За допомогою систем переказу коштів, створених як резидентами, так і нерезидентами, за перше півріччя 2018 року переказано в Україну 1,2 млрд дол. США (в екв.), а з України - 140 млн дол. США (в екв.).


Про це повідомляє прес-служба НБУ.
«Загалом з початку цього року через системи переказу коштів (створені резидентами і нерезидентами) в межах України здійснено переказів на суму 69,4 млрд грн, переказано в Україну 1,2 млрд дол. США (в екв.), а з України - 140 млн дол. США (в екв.)», - йдеться в повідомленні.
Читайте також: Найбільше «євроблях» в Україну завозять із Польщі
Начальник Управління оверсайта платіжної інфраструктури Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Олена Махаєва під час круглого столу з представниками ринку платіжних систем, що здійснюють діяльність в Україні розповіла, що станом на початок липня 2018 року з 37 систем переказу коштів, що здійснювали діяльність в Україні, 31 система переказувала кошти у межах України та 12 систем надавали послуги щодо транскордонних переказів.
«Основну масу грошових переказів у межах України здійснюють системи переказу коштів, створені небанківськими установами - резидентами. Одинадцять таких систем разом здійснили близько 92% від усіх переказів у межах України», - зазначила Махаєва.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити