image
 |  2 18 Серпня 2019 | 09:23

З російського полону повернувся український політв'язень

Після трьох років незаконного ув'язнення до України повернувся політв'язень, фігурант так званої "справи українських диверсантів" в окупованому РФ Криму Володимир Присич.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на родичів політв'язня, - пише Прямий.

Зазначається, що його звільнили 15 серпня з колонії в Кабардино-Балкарії.

"Українець почуває себе задовільно, але потребує подальшого лікування та реабілітації. Володимир Присич і його рідні вдячні українським правозахисникам, представникам української влади, особливо Консульської служби МЗС України, Василю Кириличу і Тарасу Малишевському за допомогу в поверненні політв'язня додому після закінчення терміну незаконного покарання. Також Володимир дякує всім небайдужим людям, які писали йому в колонію. Після отримання листів з Верховної Ради України та від української діаспори в США, ставлення адміністрації колонії до нього стало помітно краще", – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що зараз українець перебуває вдома, в Харківській області.

Зазначимо: всього у "справі українських диверсантів" в ув'язненні перебували 12 осіб: Євген Панов, Андрій Захтей, Редван Сулейманов, Володимир Присич, Володимир Дудка, Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов, Гліб Шаблій, Олексій Стогній, Геннадій Лимешко, Ганна Сухоносова та Дмитро Долгополов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ні води, ні електрики, - Чубаров зробив заяву щодо окупованого Криму

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити