image
 |  11 31 Травня 2024 | 16:16

З російського полону визволили ще 75 українців (ФОТО, ВІДЕО)

Україна повернула з російського полону 75 своїх громадян.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у соцмережах, Координаційний штаб, Служба безпеки України.

"Увесь цей час ми ні на день не припиняли працювати, щоб повернути додому кожного й кожну з російського полону. І сьогодні маємо важливий результат: ще 75 наших людей повернулися до України. Воїни ЗСУ та Нацгвардії, прикордонники, четверо цивільних – усі вони вже на рідній землі.

В Координаційному штабі зазначили, що це перший обмін після тривалої перерви з лютого 2024 року.

До своїх рідних повертаються 75 захисників та захисниць, а також цивільні українки. Серед визволених оборонців - 70 чоловіків і пʼятеро жінок, шестеро офіцерів та 65 представників рядового та сержантського складу. Щонайменше третина з врятованих мають поранення, тяжкі захворювання або інвалідність.

Цього разу визволено з полону 37 представників Збройних сил України, зокрема 13 бійців Військово-морських Сил та двоє представників Повітряних сил. Також визволено з полону 21 нацгвардійця. Додому повертаються семеро оборонців-прикордонників, шестеро тероборонців та четверо цивільних українок.

Повернути на рідну землю вдалося 19 захисників острова Зміїний, 14 військовослужбовців, які охороняли ЧАЕС, а також десять оборонців Маріуполя. Додому повертаються українці, захоплені в полон на Харківському, Київському, Херсонському, Донецькому, Луганському, Запорізькому та Сумському напрямках.

Українська сторона натомість видала окупантам 75 російських громадян.

Нинішній обмін - 52-ий з початку повномасштабного вторгнення Росії. Станом на зараз визволити з полону окупантів вдалося вже 3210 захисників та захисниць України.

Коордштаб висловив окрему подяку Об’єднаним Арабським Еміратам за активну участь у реалізації цього обміну.

"У ворожій неволі перебуває ще багато українських Оборонців та цивільних українців. Попри всі складнощі та протидію держави-агресора, Координаційний штаб не припиняє докладати зусиль, аби всі наші люди якнайшвидше повернулися додому".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити