image
 |  2 11 Травня 2018 | 10:31

З відносин луцької влади і автозаводу треба забрати політичну складову, – Микола Федік

Головне у стосунках луцької влади та керівництва Луцького автозаводу «Богдан» – знайти порозуміння. Потрібно забрати з їхніх відносин політичну складову і залишити суто економіку та пріоритетність інтересів лучан.
Так зокрема вважає голова фракції ВО «Свобода» в Луцькій міській раді Микола Федік, коментуючи той факт, що при розгляді питання про виділення коштів на закупівлю тролейбусів сесію міської ради пікетували працівники заводу «Богдан»...
Я розумію тих людей, які були під стінами міської ради, адже це – наші лучани. Луцький автозавод – це бюджетоутворююче підприємство, яке дає лучанам робочі місця, платить податки у міський бюджет. І потрібно підтримувати місцевого виробника. Знаю, що інші українські міста купують тролейбуси в них. Луцьк також має шукати можливості купувати нові тролейбуси. У тому числі у заводу «Богдан». Але, на жаль, замовники скаржаться й на не зовсім високу якість луцьких тролейбусів. Тому моя порада керівництву заводу: працювати над якістю. А головне: треба знайти порозуміння між міською владою і керівництвом заводу. Потрібно забрати з їхніх відносин політичну складову і залишити суто економіку та пріоритетність інтересів лучан, – каже Микола Федік.

Вийти із замкненого кола поганої якості пасажирських перевезень і їх постійного здорожчання, на його думку, можна, лише розробивши чітку стратегію прискореного розвитку муніципального транспорту.
Мова йде як про електротранспорт, так і автобуси, оскільки місто Луцьк не все покрите тролейбусними лініями. Інакше приватні перевізники постійно будуть диктувати місту свої умови і щороку піднімати вартість проїзду. При цьому, звісно, забувати про якість перевезень. Перед кожним підняттям цін у маршрутках говориться про підвищення якості, але жодних зрушень немає. Більше того, проблеми лише наростають. Відсутні оголошення зупинок, робота GPS навігаторів. У першу чергу, перевізники мають розуміти, що з підняттям цін має рости рівень надання послуг. Поки що я цього розуміння не бачу. Як і не бачу належної роботи по вирішенню цих проблем управлінням транспорту міської ради, – додає депутат міської ради.

На запитання ж, як швидко оптимізувати розвиток муніципального транспорту в місті, він відповів:
Звісно, найкращий варіант – це купити нові сучасні комфортні тролейбуси та автобуси. Але бюджет Луцька не настільки великий, як того хотілось би. А проблему з транспортом треба вирішувати вже. Тому потрібно працювати над збалансованою концепцією розвитку муніципального транспорту. Ми маємо порахувати, скільки коштів можемо залучити з міського бюджету, скільки грантових коштів, а скільки кредитних – і працювати в тому напрямку. Закупити вживані тролейбуси – це не найліпший варіант, цим ми не вирішуємо ситуації, а лише затягуємо проблему. На останній сесії ухвалили рішення піти саме таким чином і закупити партію вживаних тролейбусів зі Швейцарії. Але, на жаль, я не почув відповіді на деякі питання: в кого саме закуповують ці тролейбуси, чи не буде там задіяна фірма-прокладка, чи не виникне проблем із запчастинами?

Детальніше тут: Микола Федік: Луцька міськрада вкотре проявила політичну безвідповідальність

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити