image
 |  2 31 Липня 2018 | 10:16

За 300 років нічого не змінилося, – міністр про «кримсько-кубанське» свято у РФ

Ухвалення російським парламентом нового закону, який проголошує 19 квітня «Днем прийняття Криму, Тамані та Кубані до складу Російської імперії (1783 рік)» є проявом імперської політики, - вважає міністр із питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш.
На його думку, такі дії Росії ніяк не допоможуть і не завадять Україні, однак він додав, що про цю подію «варто згадувати в правильному контексті».
Ухвалення російським парламентом нового закону, який проголошує 19 квітня «Днем прийняття Криму, Тамані та Кубані до складу Російської імперії (1783 рік)» є проявом імперської політики, вважає міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш.
На його думку, такі дії Росії ніяк не допоможуть і не завадять Україні, однак він додав, що про цю подію «варто згадувати в правильному контексті».
«Це є спроба Росії через невдачу легітимізації сучасних подій зануритися в історичні глибини для того, щоб легітимізувати свої незаконні загарбницькі дії. В цьому контексті варто звернути увагу на головне, що тоді, коли вони (влада Росії – ред.) згадують історичне, вони діяли тоді так само, як і зараз – шантажем, примушуванням, підкупом і т.д. Тобто нічого в діях Росії за 300 років не змінилося, і навіть намагання легітимізувати нелегітимні дії не змінилися за 300 років – імперська політика в дії», – прокоментував Вадим Черниш.

[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=137&v=GJD1CvZ8Auw[/embed]
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як собакам на гризню: мешканцям Пензи скинули безкоштовну ковбасу (ВІДЕО)
29 липня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Росія шукає виправдання злочинам.
Раніше обидві палати російського парламенту, Державна дума та Рада федерації, впродовж тижня затвердили закон, яким «встановлюється нова пам’ятна дата Росії – 19 квітня, День прийняття Криму, Тамані та Кубані до складу Російської імперії (1783 рік)». Російські депутати думають, що нова пам’ятна дата «дозволить привернути увагу до доленосного для Росії рішення... і свідчитиме про історичну обґрунтованість та правомірність референдуму про возз’єднання Криму з Росією».
Перед цим Сполучені Штати Америки закликали Росію припинити окупацію українського півострова Крим.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рабінович об’єднався з кумом Путіна Медведчуком в один політпроект

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити