image
 |  2 13 Квітня 2018 | 12:10

Голову Держкіно Пилипа Іллєнка попросили розібратися з українофобським фільмом

Голову Держкіно Пилипа Іллєнка попросили розібратися з «непорозумінням» довкола майбутнього фільму «Анна Київська» Іва Анжело.
Про це 13 квітня 2018 року повідомляє сайт «Gazeta.ua».
Картина стане спільною французько-українською роботою.
У офіційному зверненні українські журналісти зазначили, що сумніваються у компетентності сценаристки Жаклін Доксуа. Її обрали на конкурсі в червні 2017-го. Доксуа є авторкою книжки «Анна Київська — королева Франції».
Книжка вийшла під редакцією відомого українофоба, голови редакційної ради газети «Русская мысль» Віктора Лупана, - написали у зверненні. - На сторінках своєї газети Лупан демонструє відверто антиукраїнські погляди. З перших і до останніх рядків Жаклін Доксуа послідовно втілює й без того поширене у французькій історичній літературі суто російське бачення постаті королеви Анни. Книжка не містить жодних згадок про Україну. Вона починається попередженням, що «задля ясності викладу державам надано сучасні назви: Росія та Франція».

Читайте також: «Русскій мір вашому дому!» – в Україні розгорівся черговий кіноскандал
Зйомки фільму заплановані на літо-осінь 2018-го. В широкий прокат кіно планують випустити 2019 року.
Зі 135 мільйонів гривень заявленого попереднього кошторису фільму частка Держкіно склала 40,5 мільйона.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити